1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'un Japon misafirleri
Çaykur'un Japon misafirleri

Çaykur'un Japon misafirleri

Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) yetkilileri Rize’de Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi ziyaret etti.

A+A-

Gelişmekte olan ülkelerle işbirliği sağlanması amacıyla Japonya hükümeti tarafından kurulan JICA heyeti, incelemelerde bulunmak Rize'ye bir heyet gönderdi. Prof. Dr. Riichiro Lizawa ve Prof. Dr. Kazuta Takahara'nın da aralarında bulunduğu JICA heyeti, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi makamında ziyaret etti. JICA uzmanları Türk çayı hakkında bilgi alırken, Genel Müdür Yüce'nin Türk yeşil çayının içerdiği mineraller bakımından dünyanın en sağlıklı yeşil çayı olduğunu söylemesi Japon heyetin ilgisini çekti.
JICA uzmanları da Yüce'ye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türk hükümetinin talebi üzerine 40 yıldır Türkiye ile çeşitli işbirliği faaliyetleri sürdürdüklerini belirten JICA uzmanları temel amaçlarının kalkınmaya bağlı bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak olarak açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız