1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'un önüne çadır serdi!
Çaykur'un önüne çadır serdi!

Çaykur'un önüne çadır serdi!

Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, Çaykur'da, sendika değişimi için üyelerine baskı uygulandığı gerekçesiyle oturma eylemi başlattı

A+A-

Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, 55 yıldır örgütlü oldukları ÇAYKUR'da, sendikalarını değiştirmeleri için üyelerine baskı uygulandığı gerekçesiyle oturma eylemi başlattı.

Türkel, oturma eylemi öncesi Rize Belediyesi Sahil Parkı'nda yaptığı açıklamada, Tek Gıda-İş Sendikası'nın ÇAYKUR'da 55 yıldır örgütlü olduğunu belirterek, ancak üyelerinden 8 aydır baskı ve tehditlerle sendikalarını değiştirmelerinin istendiğini iddia etti.

Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'daki fabrikalarda üyelerine baskı uygulandığını herkesin bildiğini ifade eden Türkel, ''ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, diğer sendikanın (Öz Gıda-İş Sendikası) taşeronu gibi çalışarak, fabrika müdürlerine talimat vermektedir. En son genel müdürün bu işin bir hafta içerisinde bitirilmesi için talimat verdiğini öğrendik. Bitirilmesi istenen ÇAYKUR'dur. Çalışanın sendikasının değiştirilmesi istemi ile ÇAYKUR bitirilecektir, Tek Gıda-İş Sendikası değil'' diye konuştu.

ÇAYKUR ve çalışanlara sahip çıkma adına oturma eylemi başlatacağını ifade eden Türkel, şöyle devame etti: ''Türkiye çalışma hayatı üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak için, ÇAYKUR çalışanlarının üzerindeki sendika değiştirme baskının protestosu ve haklarını savunmak anlamında demokratik hakkımızı kullanarak oturma eylemi başlatıyorum. Onlara yalnız olmadığın göstermek için tek başıma bu eyleme başlıyorum. Bu sorunlar çözülünceye kadar eylemimiz sürecek. Herkesi bu demokratik tepkiye sahip çıkmaya çağırıyorum. Biraz düzenden, sistemden şikayetçi olanlar Ardahan'dan, İstanbul'dan bu çağrıya ses versin.''

Türkel, Avrupa Parlamentosu üyelerine bu konuda mektup gönderdiklerini belirterek, ''Bütün dünya buradaki işçilere karşı uygulanan demokrasi dışı davranışları öğrenecekler. Önümüzdeki günlerde gelenler olacak. Burada neler olduğunu tüm dünyaya onlar anlatacak'' dedi.

Mustafa Türkel, basın açıklamasının ardından, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü karşısında yer alan Mesut Yılmaz Parkı'nda çadır kurarak oturma eylemine başladı.

Türkel, oturma eylemi kapsamında her gün saat 10.00 ile 12.00 arasında ziyaretçi kabul edecek.

14 bin 444 işçinin çalıştığı ÇAYKUR'a bağlı Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon'daki 46 çay fabrikasında, 55 yıldır örgütlü sendikacılık yapan Tek Gıda-İş Sendikasından sonra, bu yıl Öz Gıda-İş Sendikası da kurumda örgütlenme çalışması yürütüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum