1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAYKUR'un selden etkilenen üç fabrikası yeniden devreye girdi
ÇAYKUR'un selden etkilenen üç fabrikası yeniden devreye girdi

ÇAYKUR'un selden etkilenen üç fabrikası yeniden devreye girdi

Rize ve Artvin'de yaşanan sel afetlerinden etkilenen ÇAYKUR'un üç fabrikası, yapılan çalışmaların ardından devreye alındı.

A+A-

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Rize ve Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanlarda ÇAYKUR'a ait Büyükköy, Ambarlık ve Arhavi Çay Fabrikası da etkilendi.

cayk5-005.jpg

Fabrikalarda üretimin aksamasına rağmen ÇAYKUR, diğer fabrikalarını devreye sokarak aktarma yöntemiyle çay alım ve işlenmesinde sorun yaşanmasının önüne geçti.

cayk4-009.jpg

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ekibinin koordinasyonunda sürdürülen çalışmalar sonrasında fabrikalar kısa sürede yeniden üretime geçti.

cayk3-011.jpg

Birinci sürgünde tarihinin en fazla yaş çay alımını gerçekleştiren ÇAYKUR, ikinci sürgüne de hazırlıklı girdi. Tam kapasite çalışan fabrikalarda ikinci sürgün yaş çay alımları sürüyor.

cayk2-017.jpg

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim, beraberindeki genel müdür yardımcıları ve daire başkanları ile Rize, Trabzon ve Artvin'deki fabrikaları ve alım yerlerini denetledi.

cayk1-019.jpg

Alim, bölgede yaşanan sel afeti sonrasında devletin tüm kurumlarının yaraları sarmak için çalıştığına işaret ederek "Bu vesile ile selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, kayıp vatandaşlarımızın bir an önce bulunmasını temenni ediyorum. Üreticilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız