1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Çaykur'un Trabzon kurası çekildi
Çaykur'un Trabzon kurası çekildi

Çaykur'un Trabzon kurası çekildi

Daha önce Rize ve Artvin'deki Çaykur iş başvurluları için yapılan kura çekiminin son ayağı Of ilçesinde yapılarak tamamlandı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Çaykur'un Trabzon ilinde mevsimlik işçi olarak istihdam edeceği işçiler bugün çekilen kura ile belirlendi.
Çaykur tarafından Trabzon'da bulunan 8 Çay Fabrikasında istihdam edilmek üzere işe alınması planlanan 174 kişi, bugün gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Kura çekimi Trabzon'un Of İlçesi Hacı Mehmet Bahadır Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi Salonu'nda basın ve noter huzurunda gerçekleştirildi. Ayrıca kura çekimini sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarda izledi.
 
Trabzon ilinden 2 bin 730 başvuru arasından kura ile sadece 174 kişi istihdam edildi. İstihdam edilen 174 kişiden 87.si meslek lisesi mezunları, 87.si ise normal lise mezunları arısından seçildi. Yüksek Okul Çay Eksperliği mezunları ise kuraya tabi tutulmadan istihdam edildi. Kura çekimi sırasında kuradan çıkanlar büyük sevinç yaşadı.
 
Kura torbasından ilk olarak Akif Yazıcı isimli genç çıktı. Çok mutlu olduğunu belirten Yazıcı, "Evli ve üç çocuk babasıyım. İşim yoktu. Çok mutluyum. Ne diyeceğimi bilemiyorum" diyerek sevincini dile getirdi. Çaykur'un mevsimlik işçi alımı için gerçekleştirdiği kura işlemi Rize, Artvin ve Giresun'un ardından Trabzon'un Of İlçesi'nde gerçekleştirilen kura çekimi ile tamamlanmış oldu. Trabzon'kai kura çekimlerinin resmi sonuçlarının da bir kaç gün içerisinde açıklanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız