1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Çektar; "250 $ aylıkla kandırıldım!"
Çektar; "250 $ aylıkla kandırıldım!"

Çektar; "250 $ aylıkla kandırıldım!"

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 2005'teki operasyonda yakalanan 2 PKK'lı teröristten biri olan 'Çektar' kod adlı Suriye uyruklu Muhammed Bru konuştu;

A+A-

BENİ AFFEDİN
Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 27 Ağustos 2005'te gerçekleştirilen operasyonda, yakalanan 2 PKK'lı teröristten biri olan 'Çektar' kod adlı Suriye uyruklu 27 yaşındaki Muhammed Bru (27), “PKK'nın 250 dolar aylıkla askerlik teklifine kandım“ dedi. Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Bru, günlerce aç kaldıklarını, kirli su içmek zorunda bırakıldıklarını anlattı. Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'devlet birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak amacına yönelik eylemlerde bulunmak, kasten adam öldürmek' suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Muhammed Bru, 4'üncü kez hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada pişman olduğunu yineleyen Bru, “PKK'nın 250 dolar aylıkla askerlik teklifine kandım. Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda siyasi eğitim aldığımız süre çerçevesinde günlerce yemek yiyemedim, aç kaldım. Önümüze kuru ekmek ve pet şişelerle kirli su ikramında bulunulunca işte o an kandırıldığımı anladım. Ancak iş işten geçmişti. Ardık geri dönüşüm yoktu. Türk yetkililerinden beni affederek ailemin yanına göndermesini istiyorum. Pişmanım'' dedi.

MARKETTE YAKALANMIŞTI
Suriye'nin Haseki kentinden 8 Mart 1999 yılında PKK'ya katılan ve güvenlik güçlerinin 22 Ağustos 2005 günü bombalı eylem hazırlığı yaptıkları Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki bir markete girerek alışveriş yapan Suriye uyruklu Muhammed Bru, Mesut İssa Hasso ile Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı Sinan Gencer, çıkışta market görevlisine, “Bize indirim yapacaksınız'' ısrarı üzerine markette tesadüfen bulunan istihbarat görevlilerinin şüphelenmesi üzerine “Kimliklerinizi görebilir miyiz ?'' karşılığında Suriye uyruklu terörist Mesut İssa Hasso, otomatik kaleşnikof silahla ateş açması üzerine çıkan çatışmada ölü, diğer teröristlerden Sinan Gencer karın ve ayak bölgesinden vurularak sağ ele geçirilmişti.

SENİ SAKLAYACAĞIM
Kaçan Suriyeli terörist Muhammed Bru ise 26 Ağustos akşamı, Çatak Mevkii'nde Mehmet Yılmaz'ın kullandığı 61 VA 8 plakalı kamyoneti durdurarak, “Size çok para veririm, yorgun ve açım beni saklayın'' diyerek araca bindi. Sürücü Yılmaz, büyük bir soğuk kanlılıkla aracına aldığı teröriste “Seni saklayacağım'' diyerek yola devam etti. Yılmaz bölgeyi çok iyi bilmesi üzerine aracını iki kilometre uzakta bulan Çatak İlçe Jandarma Karakol arama noktasına götürdü. Jandarma timlerini gören Yılmaz aracını park edip, “Araçta terörist var yakalayın'' diye bağırması üzerine güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı. Güvenlik güçleri terörisitlerin ilçe dışında gizledikleri 2.5 kilogram C- 4 tipi plastik patlayıcı, 2 kalaşnikof tüfek ve 2 el bombasını da ele geçirdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız