1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Cemal Safi Rize'de şiir okuyacak
Cemal Safi Rize'de şiir okuyacak

Cemal Safi Rize'de şiir okuyacak

Ünlü şair Cemal Safi, 6 Mayıs Çarşamba günü, Güneysu Öğretmenevi'nde katılacağı programda şiirlerinden bir demet sunacak.

A+A-

Ünlü şair Cemal Safi, Rize'nin Güneysu ilçesinde Kaymakamlık ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertiplenen şiir ve müzik dinletisi programına katılacak.

6 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19:00'da Güneysu Öğretmenevi'nde düzenlenecek şiir ve müzik dinletisinde ayrıca Grup Gale müzik topluluğu da bir konser verecek.

Programın organizasyonunu yapan Yeşilköy Türkoğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hikmet Yanık, halk oyunları gösterilerinin de sunulacağı geceye bütün şiir ve müzik dostlarını davet ederken, programın ücretsiz olacağını söyledi.

Şair Cemal Safi, 1938 yılında Samsun'da doğdu. Babası merhum Mehmet Safi, annesi merhume Ayşe Safi'dir. Öğrenimine Sakarya İlkokulu'nda başladı. Samsun Sanat Okulunda son verdi.

Cemal Safi evli ve üç çocuk babasıdır. İlk şiirlerini Orhan Gencebay besteledi. 1990 yılında, Rüyalarım Olmasa, 1991 yılında, Vurgun adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl ard arda yılın şairi seçildi. 1990 yılında müzikli bir şiir kaseti çıkardı. 1993 yılına kadar yazdığı şiirleri, Vurgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış 'tır. Şairin bu güne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, 150 civarında şiiri bestelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum