1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. CESARETTİN ALPTEKİN HAYATINI KAYBETTİ
CESARETTİN ALPTEKİN HAYATINI KAYBETTİ

CESARETTİN ALPTEKİN HAYATINI KAYBETTİ

Dün Pazarspor idmanına Oktay Çevik'e hoşgeldin ziyaretinde bulunan Cesarettin Hoca akşam kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.

A+A-

Rizespor’un eski teknik direktörü Cesarettin Alptekin hayatını kaybetti. Cenazenin, 3 Nisan 2015 Cuma günü (yarın) Cuma namazı sonrası Ardeşen merkez Camiinden kaldırılacağı bildirildi.

Ardeşen Barış Mahallesindeki arkadaşının evinde misafir olarak kalan Alptekin’in gece 23.00 sıralarında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

cesarewttin001.jpg

Cesarettin Alptekin, yakın dostu Oktay Çevik’in Pazarspor teknik direktörü olması nedeniyle dün ilk idmana gelerek Çevik’e hayırlı olsun ziyareti yapmış ve arkadaşlarıyla birlikte de antrenmanı izlemişti.

1 Nisan 1953 tarihinde Rize’nin Ardeşen ilçesinde dünyaya gelen Rizespor’un eski teknik direktörü Cesarettin Alptekin, 62. doğum gününde hayata gözlerini kapadı. Alptekin, bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

RİZESPOR’U ŞAMPİYON YAPTI

Antrenörlüğe Rizespor’da altyapı antrenörü olarak başladı. Daha sonra Rizespor’da yardımcı antrenör olarak görev aldı. İlk teknik direktörlük görevine 1980-81 sezonunda geçici olarak üç haftalığına Rizespor’da getirildi. Ardından tekrar yardımcı antrenör olarak görevini sürdürdü. 1984-85 sezonunda uzun vaadeli olarak Rizespor teknik direktörlüğüne getirildi. Çaykur Rizespor’u tarihinde ikinci kez 2. Lig şampiyonu yaparak 1. Lige (Süper Lig) çıkardı.
Daha sonra 1988-89, 1989-90 ve son olarak 2007-08 Süper Lig sezonunun son iki haftasında geçiçi olarak Rizespor teknik direktörlüğünü üstlendi.
Rizespor’daki görevleri dışında 1990-91 sezonunda Niğdespor’da, 1991-92 sezonunda Pazarspor’da ve 1992-93 sezonunda Ardeşenspor’da teknik direktör olarak görev aldı.
Son olarak 2009-2011 yıllarında Çaykur Rizespor’da altyapı sorumlusu olarak görev aldı ve bu görevini altyapı antrenörlerinden Ömer Tornacı’ya devretti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum