1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Cevat Öztürk hayatını kaybetti
Cevat Öztürk hayatını kaybetti

Cevat Öztürk hayatını kaybetti

Rizespor’un ilk futbolcularından ve aski teknik direktörü Cevat Öztürk, İstanbul'da hayatını kaybetti...

A+A-

Fatih Sultan KAR
Türk futboluna sayısız yıldız kazandıran, Güneşspor ve Rizespor'un eski futbolcularından, Rizespor Eski Teknik Direktörü, Rize ilinin saygın esnaflarından Cevat Öztürk vefat etti.

Aynı zamanda CHP Merkez İlçe Başkanı Kadir Öztürk'un babası olan Cevat Öztürk'ün tedavi amacı ile bulunduğu İstanbul'da vefatı, Rize'de büyük bir üzüntü ile karşılandı.

1939 yılında doğan Cevat Öztürk 1954 yılında Güneşspor'da futbola başladı.. 1963-64 sezonunda temmuz ayında Çayspor'a transfer olan Öztürk, 1965-1972 yılları arasında bu kulübün teknik direktörlüğünü de yaptı. 1968 yılında ise Rizespor'un ilk profesyonel takımında futbolcu olarak yer aldı.
Cevat Öztürk, Rizespor'da (1974-1975), (1975-1976), (1976-1977), (1979-1980), (1981-1982) sezonlarında antrenör, (1977-1978) sezonunda ise teknik direktör olarak görev yaptı.

Hasan ve Muharrem Vezir kardeşleri, Mehmet Hacıömeroğlu, Ergun Kolçak, Mustafa Mataracı, , Süleyman Kalafat, Harun İlik, Mehmet Ali Karaca ve Sinan Yenigün gibi sayısız futbolcuyu Türk futboluna kazandıran Öztürk, Rizespor dışında başta Çayspor olmak üzere bir çok takımı da çalıştırdı.

 Vefatından önce Cevat Öztürk ile
Fatih Sultan KAR'ın yaptığı son röportaj

Fatih Sultan KAR
Cevat Öztürk adı, Rizespor tarihinde özel bir yere sahiptir.
Takım ne zaman teknik direktörsüz kalsa bir nefer gibi imdada yetişirdi.
Türk futboluna yıldızlar kazandıran, aynı zamanda Rize'de sporun gelişmesine büyük katkıları olan Cevat Öztürk'le hatıralarını ve Rizespor'u konuştuk.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum