1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. CHP Ardeşen'de iki listeyle kongre yaptı
CHP Ardeşen'de iki listeyle kongre yaptı

CHP Ardeşen'de iki listeyle kongre yaptı

Ardeşen'de 2 listeyle gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yeni CHP ilçe başkanı ve yeni yönetim seçildi

A+A-

Mustafa ÖZYANIK
CHP Ardeşen İlçe Olağanüstü Kongresi yapıldı. Yapılan kongrede başkanlığa Rauf Kemal Ural getirildi. Ural, 104 delegenin oy kullandığı seçimde 57 oy olarak CHP Ardeşen İlçe Başkanı oldu. Diğer aday Osman Yeniay ise 46 oy aldı. 1 oy ise boş çıktı.

Osman Yeniay başkanlığındaki yönetimden 15 kişinin istifa etmesinin ardından CHP Genel Merkez tarafından ilçe teşkilatı görevden alınmıştı. Bu süreçte alınan karar ile yeniden kongreye gidildi.

chp4.jpg

Ardeşen’deki bir kafeteryada gerçekleştirilen kongreye CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, CHP ilçe başkanları, belediye başkanları, ilçe teşkilat mensupları ve üyeleri katıldı.

chp3.20120908231715.jpg

Kongrede divan başkanlığını CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan, kâtip üyeliklerini Nergis Atagün ve Hasan Kan yaptı. Gündeme ilişkin maddeler okunup oylamalara sunulmasının ardından seçime gidildi. Kongrede alınan karar gereği, seçime giren iki aday Osman Yeniay ve Rauf Kemal Ural konuşma yapmadı.

chp2.20120908231702.jpg

Eski başkan Osman Yeniay ve Rauf Kemal Ural’ın listeleriyle girilen seçimi 104 delegenin 57’sinin oyunu olan Rauf Kemal Ural kazandı. Ural bu sonuçla yeni CHP Ardeşen İlçe Başkanı oldu. Oylarının sayımının ardından açıklanan sonuç sırasında bazı partililer arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Sonuçların açıklamasının sonra teşekkür konuşması yapan yeni CHP Ardeşen İlçe Başkanı Rauf Kemal Ural “Hem bana hem de Osman Yeniay’a atılan oylar CHP’ye atılmıştır. Bundan sonra partimizde yapacağımız çalışmalarla ilk hedefimiz yerel seçimlerde Ardeşen Belediye Başkanlığını kazanmak olacaktır.” dedi. Ural, konuşması sırasında diğer aday Osman Yeniay’ı yanına çağırarak sarıldı ve dostluk, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

chp1.20120908231647.jpg

CHP Ardeşen eski ilçe başkanı Osman Yeniay ise yaptığı açıklamada “Sizlerin oylarıyla ilçe başkanlığı yaptım ve sizlerin oylarıyla ilçe başkanlığını bırakıyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben siyasetin kökeninden geliyorum. Temiz siyaset yaptım. Bundan sonra da temiz siyaset yapacağım. CHP bana hangi görevi verecekse, sandık kurulundaysa sandık kurulunda, üye düzeyindeyse üye düzeyinde hiç fark etmez. Seçim sürecinde yaşanan gelişmeleri asla yerel seçim döneminde sokağa taşımayacağım.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe başkanı Ural tebrikleri kabul etti.

Kemal Ural başkanlığındaki yeni CHP Ardeşen İlçe Teşkilatı da şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELER

1-ERGİN ALÇIN

2-NERGİS ATAGÜN

3-MEHMET AYATA

4-HAKKI FETHİ BAYRAK

5-ÖMER FARUK BUÇAN

6-MUHAMMET ÇEVİK

7-MÜJGAN SEFEROĞLU GÜLTEKİN

8-CENGİZ YAŞAR KUYUMCU

9-YUNUS ÖZDOĞAN

10-SELİME ÖZTEKEŞİN

11-ERDAL SARAL

12-TAHSİN BEKİR YAZICI

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-RAHMİ KAHVECİ

2-CAVİT UZUNİBRAHİMOĞLU

3-HASAN KAN

4-SUNA KEPENEK

5-MUSTAFA ASLIYÜKSEK

6-MEHMET YÜCEL AKMAN

7-SELÇUK KURNAZ

8-GÜRSU DENİZ

9-ADEM BAŞPARMAK

10-KADİR DEDECAN

11-FATMA NAZAN BEŞLİ

12-ERKAN ŞEREMET

 

KONGREDE CEVDET EKSİLMEZ RÜZGARI

kongrede-cevdet-eksilmez-ru.jpgCHP Ardeşen İlçe Başkanlığı Olağanüstü Kongresine Geçici Heyet Kurulu Başkanı Cevdet Eksilmez’in açıklamaları damga vurdu. Eksilmez açıklamalarında özeleştiri yaparak “Yaşanan bu süreç bize hiç yakışmamıştır. Görevlendirilmiş bir ilçe başkanı olarak hiç de gururlanamadım. Onun ezikliği içindeyim.” Dedi.

“KONUŞURKEN ALKIŞLAMAYIN, ALKIŞLANACAK POZİSYONDA DEĞİLİZ”

Eksilmez, açıklamasının başında kongreye gelen partililer tarafından alkışlanmasına tepki gösterdi. Eksilmez “CHP Ardeşen İlçe Başkanlığı Olağanüstü Kongre için toplanmış bulunmaktayız. Görevlendirilmiş bir ilçe başkanı olmaktan ötürü hiç de gururlanamadım. Onun ezikliği içinde kongreyi açıyorum. Bu durum Ardeşen’e yakışmamıştır, hiç de şık olmamıştır. Arkadaşlar lütfen hiç kimse konuşurken alkışlamasın. Alkışlanacak bir pozisyonda değiliz. Olağanüstü kongreler olağanüstü koşullarda olur. Siyasal ayrışma yaşarsınız ya da seçimde büyük bir hezimete uğrarsınız ve yönetim istifa eder. Öte yandan parti bir terör saldırısına uğrar ya da bir trafik kazası olur ve yönetim boşalır. Bu durumlar olursa olağanüstü kongre talep edilir. Ardeşen ilçe teşkilatımızda birkaç aydır yaşanan gelişmeleri yakında izliyorum. Bir ay önce bana verilen görevlendirme çerçevesinde bütün arkadaşlarla görüştüm. Baz arkadaşlar aracı oldular. Uzlaşma komisyonları kuruldu; ancak olağanüstü kongrelerde uzlaşı çok zordur. Dolayısıyla bu çabalar sonuçsuz kaldı ve uzlaşı sağlanamadı. Demokratik koşullarda en güzel şey yarışmaktır. Bundan hepimiz keyif alacağız; çünkü gördüm ki, bir delegeye ulaşmak için 62 tane cevapsız arama. Keşke bu arkadaşlar yerel ve genel seçimlerde partilerine bu şekilde çalışsalardı sanıyorum Ardeşen Belediye Başkanlığı da bizdendi, Rize’den bir milletvekilimiz de parlamentoda olacaktı.” İfadelerini kullandı.

“İSTİFA EDENLER İLÇE BAŞKANINI KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK İSTEDİLER”

CHP Ardeşen Eski İlçe Başkanı Osman Yeniay yönetiminde yaşanan istifaları değerlendiren Eksilmez “Başaramadık; çünkü gelinen süreçte bir sorun bir yanlışlık var bana göre. Bunun tek nedeni CHP Rize İl Kongresi seçimidir. İl kongresinde iki isim yarışmış. Biri kazanmış biri kaybetmiştir. Bundan doğal bir şey olabilir mi? Yok efendim benim adayım niye kazanamadı senin adayın niye kazandı? Ben çekip gideceğim, istifa edeceğim! İstifa edenler istifa etmek için istifa etmediler. İlçe başkanını köşeye sıkıştırarak istifa ettirmeye çalıştılar. Başaramayınca istifaları o şekilde kaldı. Yapılan bu operasyon etik bir davranış değildir. Şunu da belirtmek isterim ki, Rauf Kemal Ural bu olaylarla uzaktan yakında alakası yoktur. Onun için diyorum ki. Rize İl Kongresinde yaşananları Ardeşen’e taşımayalım. Kim kazandıysa onun etrafında toplanalım ve ona başarılar dileyelim.” Şeklinde konuştu.

“SALTUK DENİZ, GÖREVİNİ BEĞENMİYORSAN İSTİFA ET”

Geçici Heyet Kurulu Başkanı Cevdet Eksilmez konuşmasının son bölümünde CHP Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Saltuk Deniz’e yönelik çok sert açıklamalarda bulundu. Eksilmez “Saltuk arkadaşım hala bayram mesajları atarken CHP Rize Eski İl Başkanı diye yazıyor. Ben Saltuk Bey’in kongrelerde il başkanı olduğunu görmedim. Ne yapmış, Mehmet Aslankaya’nın yönetimine girdi. Mehmet Bey milletvekilliği için aday olunca il başkanlığı vekilliği yaptı. Saltuk Deniz arkadaşıma şu eleştiriyi yapmak istiyorum. Ona Ardeşen en kutsal görevi verdi. CHP Ardeşen Belediye Meclis Üyesi. Belediye Meclis Üyeliği görevi il başkanlığından daha onurlu bir görevdir. Bir daha bayram mesajları çekerken o şekilde çekmesini diliyorum. Beğenemedin mi Ardeşen Belediye Meclis Üyeliğini de eski il başkanı olarak mesaj çekiyorsun. Beğenmedinse gidersin, istifa edersin. Saltuk Deniz siyaseti çok iyi bilir; ama politikada eksiliği vardır.” dedi.

“BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLAMAZSAK SEÇİM YAPMANIN ANLAMI YOK”

Eksilmez son olarak teşkilata yönelik önemli bir göndermede bulundu. Eksilmez “Yarından itibaren CHP Ardeşen İlçe Teşkilatının tüm mensupları olarak ilçe binasında toplanamayıp ya da bir çelenk koyamadığımız sürece bu seçimi yapmanın bir anlamı yoktur.” vurgusunu yaptı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum