1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. CHP yemine de katılmayacak
CHP yemine de katılmayacak

CHP yemine de katılmayacak

CHP'li Özyürek, Gül'ün seçilmesi durumunda oylamaya olduğu gibi yemin törenine de katılmayacaklarını söyledi.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda TBMM'de gerçekleştirilecek yemin törenine katılmayacaklarını söyledi.


Özyürek, TBMM Genel Kurulu'nda cumhurbaşkanı seçiminin 2. tur oylaması başlamadan önce, kuliste gazetecilerin, “CHP'nin, yeni cumhurbaşkanının Meclis'teki yemin törenine katılıp katılmayacağı” konusundaki sorularını yanıtladı.

“Gül'ün uzlaşmayla değil, dayatmayla aday gösterilmesini uygun bulmadıkları için oylamalara katılmama kararı aldıklarını” ifade eden CHP'li Özyürek, şunları kaydetti:

“Sayın Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde kendisiyle ilişkilerimizi asgari düzeyde tutacağımızı daha önce açıkladık. Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek 29 Ekim Resepsiyonuna katılmayacağımızı söyledik. Bu durumda, seçilmesi halinde Meclis'teki yemin törenine katılmamız için de herhangi bir neden yok.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum