1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Çift başlı buzağı görenleri şaşırttı
Çift başlı buzağı görenleri şaşırttı

Çift başlı buzağı görenleri şaşırttı

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde bir ineğin dünyaya getirdiği çift başlı buzağı görenleri şaşırtıyor.

A+A-

Veteriner Hekim Birol Yürük tarafından sezaryenle alınan çift başlı buzağı görenleri şaşırttı. Veteriner Yürük, ineğin doğum yapmakta güçlük çekmesi üzerine sezaryenle yapılmasına karar verdiklerini belirterek ineğin doğurduğu buzağıyı görünce çok şaşırdığını belirtti. Yürük, ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştığını belirterek "İlk kez doğum esnasında bir ineğin çift başlı buzağı doğurduğuna şahit oldum” dedi.

Çift başlı buzağının tıbben uzun süre yaşayamayacağını belirten Veteriner Hekim Yürük, göbek kordonunu kestikleri esnada çift başlı buzağının öldüğünü söyledi. Yürük, bu tür doğumların anormal bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Buzağı beslenmesine göre en fazla birkaç gün veya birkaç ay yaşayabilir. Bu tür durumdaki buzağılar genellikle çok uzun süre yaşamaz. Dolayısıyla sezaryenle doğum yaptırdığımız bu çift başlı buzağı göbek kordonunu kestikten kısa bir süre sonra öldü.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız