1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Çılgın karateciden ilginç rekor
Çılgın karateciden ilginç rekor

Çılgın karateciden ilginç rekor

Rus sporcu Ramil Gabbasov, dirsekle 800 kilogram ağırlığındaki sekiz buz kalıbı kırdı!

A+A-

Rus sporcu Ramil Gabbasov, dirsekle 800 kilogram ağırlığındaki sekiz buz kalıbı kırarak daha önce 450 kiloluk buz tabakaları kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Finlandiyalı sporcunun rekorunu yenilemeyi başardı.
Resmi rakamlara göre yaklaşık 5 milyon alkollü içki ve bir o kadar da uyuşturucu bağımlısı bulunan Rusya'da halk arasında sağlıklı yaşam tarzının teşviki amacıyla düzenlenen geleneksel Moskova Sağlıklı Yaşam Festivali, bu yıl ilginç bir rekor gösterisine sahne oldu.


Moskova'daki ünlü VDNH Fuarcılık Merkezi'nde uyuşturucu ve alkol bağımlılığına karşı "Kendinle ilgilen" sloganı altında düzenlenen sağlıklı yaşam festivali, ziyaretçilere unutamayacakları anlar yaşattı.

Davulcuların yürüyüşü ile başlayan festival, Rus karatecilerin güç gösterileri ile devam ederken, Kyokushinkai ustası Rus sporcu Ramil Gabbasov, dirsekle 30 santimetre kalınlık, 2 metre 40 santimetre uzunluk ve 800 kilogram ağırlığındaki sekiz buz kalıbı kırarak daha önce 450 kiloluk buz tabakaları kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Finlandiyalı sporcunun rekorunu yenilemeyi başardı.

Ziyaretçilere heyecanlı anlar yaşatan ikinci bir rekor denemesi ise Viktor Belov isimli diğer Kyokushinkai sporcusundan geldi. Akrobatik bir atlayışla 25 santimetre kalınlık ve yaklaşık bir ton ağırlığa sahip 6 adet buz tabakasını yumruğuyla kırarak yeni bir rekor kıran Belov, ziyaretçilerden bol alkış aldı.

Rekor denemesinden sonra sevincini İHA ile paylaşan Viktor Belov, "Bugünkü rekorumu Kyokushinkai sporuna adıyorum. Bu spor dalının Rusya'da gelişmesi için uzun yıllardan beri bugünkü rekor için hazırlandım. Amacıma ulaştığım için çok mutluyum. Ayrıca buradan tüm halkımıza kötü alışkanlıklardan vazgeçerek spora yönelmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
AGŞİN KİŞİYEV-MOSKOVA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız