1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Çillioğlu öldürülmek istendi
Çillioğlu öldürülmek istendi

Çillioğlu öldürülmek istendi

Avukat Cihan Eren'i öldürmekten Bahçecik Cezaevinde tutuklu bulunan Serhat Karadeniz'in, aynı yerdeki Hakan Çillioğlu'na saldırısı son anda önlendi.

A+A-

Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde dün Rizeli mahkumlardan Serhat Karadeniz'in yine Rizeli olan Hakan Çillioğlu isimli mahkumu silahla öldürmek için koğuşuna girmeye çalıştığı sırada yakalanmasının ardından olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Trabzon Bahçecik E Tipi Kapalı Cezaevi'nde dün saat 11:00 sıralarında B Blok koridorunda 'adam öldürmeye tam teşebbüs' suçundan tutuklu bulunan Serhat Karadeniz (27), D 16 Koğuşu'nda 'suç işlemek için örgüt kurmak' suçundan tutuklu bulunan Hakan Çillioğlu'nu öldürmek maksadıyla üzerindeki silahla koğuşuna girmek istedi ancak koğuş kapısının kilidini açamayınca 7.65 çapındaki tabancayla kilide 3 el ateş edince görevliler tarafından etkisiz hale getirilerek yakalandı. Olayları bastırmak için jandarma ekiplerinin biber gazı kullandığı öğrenildi. Silahın cezaevine nasıl sokulduğuyla ilgili Cezaevi Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Güvenlik gerekçesiyle Çillioğlu ve Karadeniz'in bir başka cezaevine nakillerinin gündeme geldiği belirtildi.
Çillioğlu'nu silahla cezaevinde vurmak isteyen Serhat Karadeniz'in ismi ilk kez İstanbul Barosu avukatlarından Cihan Eren'in Rize'nin Fındıklı İlçesinde 18 Nisan 2005 tarihinde aracında uğradığı silahlı saldırı olayı ile gündeme gelmişti. Avukat Eren'in şoförü bakkaldan sigara almak için cipi durduğu sırada araca yaklaşan Serhat Karadeniz, tek kurşunla Avukat Cihan Eren'i ağır yaralamıştı.
Olaydan bir gün sonra yakalanan Serhat Karadeniz, ifadesinde bir televizyon kanalında yayınlanan dizinin başrol kahramanı 'Polat Alemdar' gibi meşhur olmak istediği için saldırıyı gerçekleştirdiğini söylemişti.
Cihan Eren ise tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde 22 Temmuz 2005 de hayatını kaybetmişti. Eren'in Fındıklı İlçesindeki cenaze törenine Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde Serhat Karadeniz tarafından silahlı saldırı sonucu öldürülmek istenen Hakan Çillioğlu da katılmıştı.
Hakan Çillioğlu'nun ismi ise ilk kez 1999 yılında İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'nde Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel ve 7 adamının öldürülmesi olayı ile duyulmuştu. Hakan Çillioğlu daha sonra cezaevinden çıkmış Rize'de ve İstanbul'da ticaretle uğraşmıştı. Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından zaman zaman ismi çeşitli suçlara karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Çillioğlu, kendisine ait çay fabrikasında birçok kez uğradığı silahlı
saldırılardan da yaralı kurtulmuştu. Son olarak ismi 1 Mayıs 2007 tarihinde Rize'de bir barda 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de silahla yaralanması olayına karıştığı iddiasıyla 5 Mayıs'ta tutuklanan Hakan Çillioğlu, 'suç işlemek için örgüt kurmak' suçundan Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde kalıyordu. (İHA)