1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çırakoğlu'ndan Ardeşen'de panel
Çırakoğlu'ndan Ardeşen'de panel

Çırakoğlu'ndan Ardeşen'de panel

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Lütfü Çırakoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Ardeşen'deki panel büyük ilgi gördü.

A+A-

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Lütfü Çırakoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı, Rize Yeşilay Cemiyetinin organize ettiği, “Uyuşturucu, alkol ve Sigara” konulu konferans Ardeşen’de gerçekleşti.
Ardeşen Mesut Karaoğlu kültür merkezinde gerçekleşen konferansa, Ardeşen Kaymakamı Cahit Işık, İlçe Milli Eğitim Müdür ve yardımcıları, çeşitli daire Müdürleri, eğitimciler ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldılar.
 
Konferans öncesi bir konuşma yapan, Rize Yeşilay Cemiyeti Başkanı Bayram Ali Kavalcı Yeşilay olarak gayenin geleceği şekillendirecek gençlerin sağlıklı yetişmesi ve her türlü zararlı alışkanlıklardan korunmaları olduğunu belirterek,
 “Bu bağlamda, alkollü içki, uyuşturucu ve sigara gibi zararlı maddelerin tüketiminden onları uzak tutmak için gayret sarf etmekteyiz. Yeşilay olarak kendileri ile iş birliği yaptığımız hocamız Operatör Dr. Lütfü Çırakoğlu’yla ilçelerimizdeki ilk konferansımızı Ardeşen de gerçekleştirmiş olduk. Bundan böyle hocamızla birlikte her ay bir ilçemizde konferans vereceğiz” dedi.
“Uyuşturucu, alkol ve sigara” konulu konferansın konuşmacısı 82. Yıl Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Lütfü Çırakoğlu da yaptığı konuşmada toplumda gelişen birçok kötülüğün arkasında alkol ve uyuşturucunun bulunduğunu belirterek, “Eğer daima genç ve sağlıklı kalmak istiyorsak, alkol, uyuşturucu, sigara ve benzeri zararlı maddelerden kesinlikle uzak durmalıyız. Bugün maalesef alkollü içkiler, uyuşturucu maddeler ve sigara, insanlığın ve ülkemizin en büyük israf konusudur. Sigaranın, kanser başta olmak üzere, sebep olduğu çok önemli hastalıkların başlangıcı olduğu Dünya Sağlık raporu ile açıklanmıştır. Bugün sigarada 4 bin adet zararlı madde bulunmaktadır. Ülkemizde sigaraya başlama zamanı 10 yaşın altına düşmüştür. Sigara, alkolizme ve diğer uyuşturucu bataklarına götüren yolun başlangıcıdır. Sigara alkolün davetçisi, esrarın sarmaş dolaş olduğu karındaşıdır. Şeytan kılıklı kötü arkadaş, isterse tek sigara ile kendisine uyan genci en kısa sürede hem sigara, hem de esrar bağımlısı yapabilir. Reklâmlarla çok cazip gösterilen bira alkolizmin ilk ve en güçlü basamağıdır. Trafik kazalarının %65, cinayetlerin %85, ırza tecavüzleri %50’sı, şiddet olaylarının %50’si, eşleri dövenlerin %70’i, akıl hasatlarının %60’ı, boşanmaların % 80’i alkolün insanlarımıza hediyesidir. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi alışkanlıklardan korunmanın kesin yolu, hiç başlamamaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız