1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. CİZRE'DEN CESET FIŞKIRDI
CİZRE'DEN CESET FIŞKIRDI

CİZRE'DEN CESET FIŞKIRDI

Kazıda yetişkinlere ait, infaz edilmiş kafatasında delikler bulunan cesetler çıktı....

A+A-

Ergenekon Operasyonu'yla koordineli biçimde Diyarbakır Savcılığı'nın yürüttüğü fail-i meçhul operasyonu sürerken bugün çarpıcı bir gelişme yaşandı. 

Çocuk mezarlığının yanında yapılan kazıdan ceset fışkırdı. Cesetler, yetişkinlere ait kemikler, insan kafataslarına ulaşıldı. Kafataslarında infaz edildiğini kanıtlayan delikler var. kemikler çıkmaya devam ediyor.

TOPRAKTAN CESET FIŞKIRDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, belediyenin depo yapmak için başlattığı kazı çalışmasında kemik ve bez parçası bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Cizre Belediyesi ekiplerince Yased Mahallesi'ndeki bir alanda su deposu yapmak amacıyla gerçekleştirilen kazı çalışmasında, insana ait olduğu öne sürülen kemik ile bez parçası buldu.

Durumun polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Cizre Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

BURSA'DA TELEFERİK İSTASYONUNUN ÖN DUVARININ ALTINDA YAPILAN KAZIDA 20 PARÇA KEMİK BULUNDU

Bursa'daki teleferik istasyonunun ön duvarının altında 20 parça kemik bulundu. Kemikler, incelenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Piremir Mahallesi'ndeki teleferik istasyonu önünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çevre düzenleme işini yürüten taşeron firmada görevli iş makinesi operatörü Resul Güler, kazı sırasında bir kemik parçası buldu.

Güler'in ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, istasyonun önündeki beton duvarın 10 santimetre altından çıkan kemikle ilgili çalışma başlattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, çevre güvenliği alındıktan sonra yaklaşık 3 metrekarelik alanda yapılan kazıda, 19 parça daha kemik bulundu. Kemikler, bir insana ait olup olmadığının tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Piremir Mahallesi Muhtarı Faruk Ülker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede herhangi bir mezarlık bulunmadığını, kendilerinin de olayın sonucunu merak ettiklerini söyledi.

Ülker, teleferiğin yapıldığı yıllarda bölgede bir kazı çalışması yürütüldüğünü, ancak böyle bir durumla karşılaşıldığını duymadıklarını bildirdi.

ŞIRNAK BARO BAŞKANI ELÇİ: BİR İNSANA AİT OLAN KEMİK VE BEZ PARÇALARI İLE İKİ KURŞUN İZİNİN OLDUĞU İNSAN KAFATASI BULUNDU

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Cizre'de belediye ekiplerinin su deposu yapmak için başlattığı kazı çalışması sırasında bir insana ait kemik ve bez parçaları ile iki kurşun izinin olduğu bir insan kafatası bulunduğunu söyledi.

Kaymakam Cihan Demirhan ise bulunan kafatasındaki izlerin kurşun izi olup olmadığının henüz belirlenmediğini söyledi.

Elçi, görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda başka kişilere ait kemik parçalarının bulunduğunu düşünerek savcılığa kazı çalışmasının yapılması için talepte bulunduklarını belirtti. Elçi, ''Belediyenin yaptığı kazı çalışmasında bir insana ait olan kemik parçaları kanlı bir sentetik gömlek ile iki kurşun izinin bulunduğu bir insan kafatası bulundu'' dedi.

KAYMAKAM DEMİRHAN: İZLERİN KURŞUN İZİ OLUP OLMADIĞI BELLİ DEĞİL

Kaymakam Cihan Demirhan ise bu kazı çalışmasının savcılığın başlattığı bir kazı olmadığını, belediyenin yaptığı çalışmada kemiklerin tesadüfen ortaya çıktığını ifade ederek, ''Savcılarımız konu ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Bulunan kemikler insana ait olan kemiklerdir. Bulunan kafatasındaki izlerin kurşun izi olup olmadığı belli değil. Çalışmalar devam ediyor'' diye konuştu.

Cizre Belediyesi ekiplerince bugün Yasef Mahallesi'ndeki bir alanda su deposu yapmak amacıyla gerçekleştirilen kazı çalışmasında, insana ait olduğu öne sürülen kemik ile bez parçası bulunmuş, durumun polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Cizre Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız