1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çocuklar oyuncak silahları kırdılar
Çocuklar oyuncak silahları kırdılar

Çocuklar oyuncak silahları kırdılar

Rize Valisi Esen'in başlattığı proje kapsamında oyuncak tabancasını getiren çocuklara eğitici oyuncaklar hediye edilmeye başlandı.

A+A-

Mustafa BAYRAK
Rize'de Vali Kasım Esen tarafından başlatılan çalışma ile il genelinde oyuncak tabancasını getiren çocuklara onun yerine akıl ve ruh sağlığı gelişimini olumlu etkileyecek oyuncaklar veriliyor.
İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Cumhuriyet Polis merkezi'nde çalışmanın başlatılması nedeniyle düzenlenen törende, Vali Esen'in talimatları doğrultusunda bireysel silahsızlanma programı kapsamında bölgenin silaha olan ilgisini azaltmak için sosyal içerikli programlar düzenlediklerini belirtti.
 
Yaptıkları çalışmalarla bireysel silahlanmayı azaltmaya çalıştıklarını dile getiren Demirtaş, ''Bir süre önce silah ruhsatı alanların eğitilmesi için seminerler vermeye başladık. Bu kapsamda insanlara silah taşıma ve kullanmayla ilgili eğitim veriliyor'' dedi.

Demirtaş, halk arasında ''silahı şeytan doldurur'' şeklinde söyleşi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: ''Ancak silahı asıl dolduran bilgisizlik ve cehalettir. Yapmış olduğumuz kampanya kapsamında çocukların oyuncuk silahlarını, akıl ve ruh sağlıklarını daha iyi etkileyecek başka oyuncaklarla değiştirmek amacıyla çalışma başlattık. Bugün bu programın ilkini gerçekleştiriyoruz. Daha sonraki günlerde yine ilköğretim okullarındaki çocukların oyuncaklarını değiştirmeye devam edeceğiz. Çocuklardan oyuncak tabancalarını alıp başka oyuncaklar vereceğiz.''

Amaçlarının çocukların bilinçaltında silaha olan merakın azaltılması, zamanla da ilginin tamamen ortadan kaldırılması olduğunu vurgulayan Demirtaş, çalışmanın yararlı olacağını düşündüklerini kaydetti.
Demirtaş, çocuklara verdikleri oyuncakları şu anda kendi imkanları ile aldıklarını, ancak daha sonra sponsor bularak çalışmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kampanyaya katılan veliler, yapılan çalışmayı olumlu bulduklarını belirterek, ''Çok güzel bir kampanya yapılıyor. Çocukların şiddet eğilimlerini artırabilecek oyuncakların çocuklara alınmaması gerekir'' dediler.
AT DEDİLER ÇOCUKLAR KIRDI
Cumhuriyet polis merkezinde toplanan 50 dolayında çocuğa silahları atın diyen görevliler karşısında çocuklar silahları yere atarak kırmaya başladılar.
Çocuklar da kendilerine oyuncak tabanca yerine başka oyuncak verilmesinden memnun olduklarını söylediler.
Programda daha sonra çocuklar ellerindeki oyuncak tabancaları yere attılar ve üzerlerine basarak kırdılar. Çocuklara daha sonra oyuncak tabanca yerine başka oyuncaklar verildi. Oyuncak dağıtımı sırasında zaman zaman izdiham yaşandığı, çocukların oyuncak almak için hep birlikte oyuncakların bulunduğu kolilere saldırmanı nedeniyle görevlilerin güçlük yaşadıkları gözlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum