1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çoruh EDAŞ’tan 2017’de Rize’ye 25 Milyon TL yatırım
Çoruh EDAŞ’tan 2017’de Rize’ye 25 Milyon TL yatırım

Çoruh EDAŞ’tan 2017’de Rize’ye 25 Milyon TL yatırım

Çoruh EDAŞ 2017 yılı yatırım planları kapsamında, Rize’de elektrik dağıtım şebekelerinin tamamına 25 milyon TL yatırım yapacağını açıkladı.

A+A-

Çoruh EDAŞ 2017 yılı yatırım planları kapsamında ihaleleri tamamlanan ve tesis yapım faaliyetlerine başlanan projelerin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Tesis yenileme çalışmaları sırasında planlı kesintilerin sisteme kayıtlı cep telefonlarına gönderilen SMS’lerle ayrıca bilgilendiren  Çoruh EDAŞ aboneleri, çalışmalar süresince olabilecek planlı elektrik kesintilerini www.coruhedas.com.tr  adresinden de online takip edebilecek.

Rize’de elektrik dağıtım şebekelerinin tamamına  2017 yılında 25 milyon TL yatırım harcaması yapılacağını açıklayan ÇORUH EDAŞ İl Müdürlüğü, küçük ek tesis  işlerinde 450 proje ve yıl boyunca  Rize’de sürdürülecek  toplam  510  projeyle; şehir ve köylerde  dağıtım tesislerinin şebeke kapasite yükseltilmesi, şebekelerin iyileştirilmesi ve yenilenmesi, dağıtım hatlarının yenilenmesi, ilave hat ve  TR tesisi yapılması, güzergah değişikliği ve mevcut TR deplasesi, Karadeniz sahil yolunda aydınlatma tesisleri kurulması ve K.Ö.K.  kabın yapılması işlerinin yıl sonuna kadar tamamlamayı planlayan Çoruh EDAŞ ekipleri, yoğun bir şekilde sahada çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak bu çalışmalarla 444 9 186 no’lu Çoruh EDAŞ çağrı merkezine gelen arıza ıhbar sayılarının azaltılması ve abonelere voltaj sorunu olmayan şebekeler kurulması amaçlanıyor.

 

Çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak

 

Rize Merkez ve köylerin yanı sıra Çayeli, Ardeşen, Pazar, Fındıklı, Güneysu, Derepazarı, İyidere, Kalkandere, İkizdere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde tamamlanması planlanan 60 projenin hayata geçirilebilmesi için zorunlu elektrik kesintileri yapılacağını duyuran Çoruh EDAŞ, iş güvenliği nedeniyle yapılacak bu kesintiler için Rizelileri bilgilendiriyor.

 

Sahada yapılacak planlı kesintileri ve süreleri konusunda, abonelerini,  güncellenmiş ve sisteme kayıtlı cep telefonlarına gönderdiği SMS yoluyla bilgilendiren Çoruh EDAŞ, kesintilerle ilgili  www.coruhedas.com.tr sitesinin de takip edilebileceğini duyurdu. Çoruh A.Ş. Rize  İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; çay kampanyası döneminde  çay imalatı yapan çay fabrikalarının enerji arzında sorun ve kesinti oluşmaması için sahada uzman ekiplerin görevlendirildiği de bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum