1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çoruh Elektrik'ten kaçak uyarısı
Çoruh Elektrik'ten kaçak uyarısı

Çoruh Elektrik'ten kaçak uyarısı

Elektrik sayaçlarına para karşılığında müdahale edilerek, sayaçların eksik yazdırılması suretiyle kaçak elektrik kullandırıldığı tespit edildi!

A+A-

Konuyla ilgili Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada “Özellikle son yıllarda Giresun ili genelinde bazı kişiler tarafından vatandaşların organize bir şekilde yanlış bilgilendirildiği, elektrik sayaçlarına para karşılığında müdahale edildiği, sayaçların eksik yazdırılması suretiyle kaçak elektrik kullandırıldığı ve bu nedenle kamu zararının meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu, tespitlerimiz sonucunda şirketimizce adli mercilere taşınmıştır. Oluşan kamu zararının önlenebilmesi için şirketimizce yoğun bir faaliyet sürdürülmüştür. Adli makamlara yapılan başvurular neticesinde; para karşılığı kaçak elektrik kullanımı amacıyla elektrik sayaçlarına organize bir şekilde müdahale eden kişilerin, kolluk kuvvetlerince yakalandığı ve adli işlemlere başlanıldığı öğrenilmiştir. Vatandaşlarımızın; maddi ve hukuki bir problem yaşamamaları adına, bu tür kötü niyetli kişilerden uzak durmaları, bunun gibi bir teklif veya herhangi bir duyum aldıklarında adli mercilere veya şirketimize (186 Çağrı Merkezi veya www.coruhedas.com.tr internet adresimiz üzerinden) ivedilikle bilgi vermeleri önem arz etmektedir. Çoruh EDAŞ olarak telefon görüşmesi, kısa mesaj (SMS) ya da çevrim içi (Online) kanallardan herhangi bir şekilde hesaplarımıza para gönderme talebinde bulunmadığımızı, sahada herhangi bir ücret talep etmediğimizi, periyodik olarak şirketimizce değiştirilen elektrik sayaçlarından herhangi bir ücret alınmadığını ve bunun dışında elektrik sayaçlarına yazılımsal veya fiziki olarak müdahale etmenin veya müdahale ettirmenin bir suç olduğunu hatırlatırız. Tüketicilerimizi; bu gibi arama, görüşme ve yazışmalara itibar etmemeleri konusunda hassasiyetle uyarırız.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum