1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Çoruh etrafındakiler dikkat! Baraj kapakları açılacak
Çoruh etrafındakiler dikkat! Baraj kapakları açılacak

Çoruh etrafındakiler dikkat! Baraj kapakları açılacak

Aşırı yağışlar sonrası Deriner, Borçka ve Muratlı Barajlarındaki su seviyesi maksimuma ulaştığından dolusavakların açılacağı ve Çoruh Vadisi'nde yaşayanların can ve mal emniyeti açısından Çoruh Nehri yatağından uzak durmalarının gerektiği duyuruldu

A+A-

Türkiye’nin en yüksek, dünyanın da üçüncü en yüksek barajı olan Deriner Barajı’nda su seviyesi maksimuma ulaştı. 

deriner3-002.jpg

Çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde inşa edilen ve 249 metre gövde yüksekliği ile kendi sınıfında Türkiye’nin en yüksek, dünyanın da 3. en yüksek barajı olan Deriner Barajı’nda su seviyesinin maksimuma ulaşması nedeniyle üstten aşmalı dolusavaklardan su bırakılmaya başlandı.

deriner2-003.jpg

Yaklaşık 2 milyar mekreküp suyun depolandığı Deriner Barajı 24 Şubat 2012 tarihinde su tutmaya başlamış, 12 Haziran 2013 tarihinden itibaren enerji üretimine başlamıştı.

deriner1-003.jpg

DSİ Çoruh Projeleri 26. Artvin Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda aşırı yağışlar sonrası Deriner, Borçka ve Muratlı Barajlarındaki su seviyesi maksimuma ulaştığından dolusavakların açılacağı ve Çoruh Vadisi'nde yaşayan vatandaşların can ve mal emniyeti açısından Çoruh Nehri yatağından uzak durmalarının gerektiği duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız