1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Çoruh nehri ilk kez buz tuttu!
Çoruh nehri ilk kez buz tuttu!

Çoruh nehri ilk kez buz tuttu!

Dünyanın en hızlı akan nehirlerden biri olan Çoruh'un ilk defa buz tutması herkesi şaşkına çevirdi. Yolcu ve şoförler olayı kameralarına kaydediyor!

A+A-

Çoruh Nehri üzerinde kurulu üçüncü büyük baraj olan Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) soğuk havanın etkisiyle baraj göleti buz pistine dönüştü.
Baraj göletinin buz tutması yoldan gelip geçen sürücülerin dikkatini çekiyor. Araçlarından inen sürücüler cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntü çekmeye çalıştı.
 
Dünyanın en hızlı akan nehirlerden biri olan Çoruh'un durgunlaşması ise Artvinli vatandaşları hayrete düşürdü. Bugüne kadar Çoruh Nehri'nin buz tuttuğunu görmediğini anlatan Hasan Altıparmak, "Çoruh nehrinin çok hızlı aktığını, birçok kişiye mezar olduğunu biliyoruz. Nehirle tanışmamız ilginç oldu. Çok durgun ve buzlu halini görmek bizi şaşırttı. Nehir, adeta dizginlenerek durgunlaştı. Bu nehir çok canımızı yaktı ama bu halini görmek çok şaşırtıcı. Demek ki insanoğlunun yapamayacağı bir şey olmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız