1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. ÇORUH NEHRİ TAŞTI, 2 GÜNDÜR YOL KAPALI!
ÇORUH NEHRİ TAŞTI, 2 GÜNDÜR YOL KAPALI!

ÇORUH NEHRİ TAŞTI, 2 GÜNDÜR YOL KAPALI!

Karların erimeye başlaması ve şiddetli yağmur ile birlikte debisi artan Çoruh Nehri’nin taşması sonucu Artvin-Şavşat karayolu 2 gündür ulaşıma kapalı bulunuyor.

A+A-

Su seviyesinin aşırı derecede yükselmesi sonucu Artvin Şavşat Karayolu’nun 35. Kilometresi Soğuk Su mevkiinde yolun kapandı. Yol dünden bu yana ulaşıma kapalı bulunurken, bu yolu kullanacak sürücülerin herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için Şavşat Kaymakamlığı, Şavşat İlçe jandarma ekipleri ve Karayolları ekipleri bölgede önlem aldı. 
Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Artvin Şavşat Karayolu’nun yaklaşık 22 saattir kapalı olduğunu, yolun açılabilmesi için şu anda Karayolları ekiplerinin çalışmalarını bütün zorluklara rağmen devam ettirdiğini söyledi. Sarıoğlu “Aşırı yağan yağmurlardan dolayı oluşan sel ve heyelan nedeniyle Artvin - Şavşat Karayolu 22 saattir trafiğe kapalıdır. Yol açılıncaya kadar ikinci alternatif yol olarak Şavşat Çavdarlı köyü, Çakırlar, Ardanuç Aşağı ırmaklar köyü ve Ardanuç ilçesi üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Yolun trafiğe açılması için çalışmalar devam etmekte olup sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir” dedi.
Şavşat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Ural ise “Yolun açılması şu an devam ediyor ama tabela konusunda iyi bir çalışma yapılmadığı için yolun kapalı olduğunu bilmeyen özellikle yabancı şoförler çok büyük sıkıntı yaşamaktalar. Özellikle ağır vasıtalar buraya indikten sonra geri dönüşleri veya şu an tali yoldan gitmeleri söz konusu değil. Onun için tabela çalışması çok önemli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız