1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Cuma namazına gitmeden önce dikkat edilecek konular
Cuma namazına gitmeden önce dikkat edilecek konular

Cuma namazına gitmeden önce dikkat edilecek konular

29 Mayıs Cuma günü tedbirli olarak ilk cuma namazları kılınacak. Pazar Müftüsü Şükür Küçük, namaza gitmeden önce bilinmesi gereken önemli konularda açıklamalarda bulundu.

A+A-

Pazar Müftüsü Şükür Küçük, uzun bir aradan sonra ilk Cuma namazının kılınacağını ifade ederek, cemaatin alışkanlıklarının dışında dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili bir açıklamada bulundu.

Müftü Küçük, açık alanda namaz kılınacağını ifade ederek, “Yarın itibarıyla (29 Mayıs Cuma) inşallah Türkiye’mizdeki belirlenen camilerimizde Cuma namazımızı kılmaya başlayacağız. Birkaç aylık bir aradan sonra bu musibetin yavaş yavaş gideceğini ve hafiflediğini düşünüyoruz. Alınan önlemler doğrultusunda yeni bir stratejiyle inşallah camilerimiz yavaş yavaş ibadete açılacak. Bu meyanda merkezde Cuma namazını imkânı olan köylerle birlikte merkezde sadece Sahil Camiinde kılacağız. Çünkü genelge gereği, açık alanda kılınması zorunlu. Bu camilerimiz de belirlenerek kaymakamlığımız ve müftülüğümüzün internet sitelerinden duyuruldu. Cemaatimizin dikkat etmesi gereken bazı hususları duyurmak istiyoruz. Açık alanda namaz kılınacağından yağmur ihtimalini göz önüne almamız gerekiyor. En önemli konu sünnetler evde kılınacak. Cuma namazının ilk sünneti de buna dahil. Yetişemediğimizde ilk sünneti nasıl farzdan sonra kılıyorduysak, camimizde sadece farz olan 2 rekât kılınacak ilk ve sonraki sünnet namazları eve gidilip orada kılınacak. Dış ezan biter bitmez iç ezan okunup hutbeye geçilecek ve ardından da 2 rekât farz Cuma namazı kılınıp el Fatiha deyip cemaatimizi eve göndereceğiz. Evlerde ilk sünneti de son sünneti de kılabilecek cemaatimiz. Cemaatimiz gelirken abdestini alıp gelmesi gerekiyor. Şadırvanlar tamamen kapalı olacak. Yine seccadelerini yanına almaları lazım ve maskelerini mutlaka takarak gelmeleri gerekiyor. Mesafeye dikkat edeceğiz. Hijyene dikkat edeceğiz.” dedi.

muftusukurkucuk-001.jpg

Pazar Müftüsü Şükür Küçük’ün açıklamalarının tamamı:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum