1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Cuma sonrası Filistin'e destek gösterileri
Cuma sonrası Filistin'e destek gösterileri

Cuma sonrası Filistin'e destek gösterileri

Rize ve ilçelerinde, İsrail'in Filistin'deki saldırıları protesto edildi. Destek amacıyla "Büyük Filistin Buluşması" düzenlendi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Filistin'de İsrail vahşeti devam ederken Cuma namazı sonrası düzenlenen programlarla Rize ve ilçelerinde şehitler için anma programları düzenlendi.

rize2-036.jpg

Milli İrade Platformu tarafından Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen destek ve dayanışma gösterisine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

rize1-027.jpg

Cuma namazının ardından saldırıları protesto eden katılımcılar, "Özgür Filistin" ve "Katil İsrail" yazılı döviz ve pankartlar açarak "Özgür Filistin" sloganları attı.

rize3-030.jpg

Kur'an-ı Kerim okunan programda, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için dua edildi.

Atatürk Caddesi'nden yürüyüşe geçen binlerce kişi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Cumhuriyet Caddesi güzergahında yürüdü.

Gruptakiler dua ettikten sonra dağıldı.

Programa, Vali İhsan Selim Baydaş, AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder ve siyasi parti temsilcileri iştirak etti.

pazar4-017.jpg

Pazar'da ise Pazar Demokrasi Güçleri, ardından da Diyanet - Sen tarafından tertiplenen gösterilerde, yaşanan katliam kınanarak, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

pazar7-007.jpg

Buradaki programa Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkanı Ahmet Basa ve İlçe Müftüsü Recep Şahan ile çok sayıda ilgili ve vatandaş katıldı.

pazapazar6.jpg

pazar5-010.jpg

galeri.gif

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum