1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. DENİZ BAYKAL İSTİFA ETTİ!..
DENİZ BAYKAL İSTİFA ETTİ!..

DENİZ BAYKAL İSTİFA ETTİ!..

CHP Lideri Deniz Baykal, kendisine ait olduğu iddia edilen uygunsuz görüntülerle ilgili yaptığı basın toplantısında CHP'den istifa ettiğini açıkladı...

A+A-

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Baykal'ın, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında öne çıkan başlıklar şöyle:

• Günlerdir beklenen değerlendirmemi ve kararımı açıklıyorum. Bu bir kaset olayı değildir, komplodur. Komplo, hukuk dışı, ahlakdışı tertiple yapılır.

• Bunu, ahlaklarına ve vicdanlarına uygun siyaset yapmak için düzenlemişlerdir.

• Bu komplo bugünkü konjonktürün eseridir. Yıllardır bekletilen bir kaset yoktur. Taze, iki haftalık bir komplo vardır.

• Komplo hukuk dışı ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. Duvarlara eşyalara gizli kamera yerleştirirsiniz. Gizil çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini keser biçersiniz, montaj yaparsınız, çarpıtırsınız. Böyle yaparken de dünyanın her yerinde bütün din ve rejimlerin ahlak anlayışlarının güvencesinde olan insanın mahremiyetine tecavüz edersiniz. Ağır haya bunu yapanlar için anlamını kaybeder. İnsanların şerefleri onlar için önemli değildir. Bunu sapık oldukları için ticari kazanç için şantaj için düzenlememişlerdir.

• Yıllardır bekletilen kaset yoktur, bir komplo imal edilmiştir. Taze 2 haftalık bir komplo vardır.

Bu komplonun hedef bir kişi değil, CHP'nin neredeyse tek başına yürüttüğü cumhuriyete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, sivil diktaya vermekte olduğu mücadelesidir.

 

CHP GENEL BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDİYORUM

• Bu kadar kaba bir komplo tezgâhının iktidarın bilgisi olmadan son 2 haftada piyasaya sunulması söz konusu olamaz. Olay sonrası sözde iyi niyetli yapay tavırlar, perde arkasındaki tezgâhın suçluluğunu örtmeye yetmez. • Ana muhalefet liderine bu kadar kaba ahlaksızlık, bugünün ortamında iktidarın bilgisi olmadan gerçekleştirilemez.

• ABD'den Pensilvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine de inandığımı söylemek isterim.

• Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım. Bu hukukuz ve ahlaksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Bunun bir bedeli varsa ve bu bedel CHP Genel Başkanlığından ayrılmaksa o bedeli de ödemeye hazırım. Benim istifa etmem hiçbir şekilde komploya teslim olmak ya da kaçmak anlamına gelmez, tam tersine bir meydan okumadır. Bugün CHP Genel Başkanlığından istifa ediyorum. Bu komplonun hedefi sadece ben değilim, CHP'dir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız