1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Denzicilik bayramı kutlandı
Denzicilik bayramı kutlandı

Denzicilik bayramı kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 81. yılı tüm yurtta kutlandı. Pazar ilçesindeki törenler liman mevkiinde çeşitli yarışmalarla yapıldı.

A+A-

Naci GÜVEN - Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 81. yılı Pazar'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Pazar Limanında gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına Pazar Kaymakamı Yalçın sezgin, Garnizon Komutanı Hakan Ordukaya, liman Başkanı Yusuf Topalsan ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra deniz’e çelenk bırakıldı. Günün anlamını belirten bir konuşma yapan Pazar Liman Başkanı Yusuf Topalsan, “Kabotaj Yasası'yla, Türkiye kıyılarında, sahil ve limanlarda her türlü hizmetin, Türk bayraklı deniz taşıtlarınca yapılabilmesi sağlanmıştır. Yasanın yürürlüğe girdiği 1 Temmuz günü, her yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. Kabotaj Yasasıyla, denizcilik sektörünün canlanması ve denizciliğimizin gelişmesi de sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

Daha sonra Küçükler ve büyükler kategorisinde yüzme ve yağlı direkten Bayrak alma yarışmaları yapıldı. 50 Metre küçükler yüzme yarışmasında Emrah Ortayazıcı, 100 Metre büyüklerde de Recep Kanbay birinci oldu.

Bayrak alma yarışında ise Oğuzcan İnce zor olan bir yarışma kazandı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Hakan Ordukaya ve Liman Başkanı Yusuf Toparslan tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum