1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Dev kayalar yeni yerleşim yerindeki evlerin üzerine düştü
Dev kayalar yeni yerleşim yerindeki evlerin üzerine düştü

Dev kayalar yeni yerleşim yerindeki evlerin üzerine düştü

Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim alanında yaşanan kaza ucuz atlatıldı

A+A-

Adem Güngör
ARTVİN (İHA) -
Artvin'de Yusufeli Barajı nedeniyle taşınan köyün yeni yerleşim yerinde heyelanlı alanı temizlemek için yapılan kontrollü patlatma sonucu iki evin üzerine tonlarca ağırlığında kayalar düştü. Maddi hasarın meydana geldiği yerleşim yerinde can kaybı ya da yaralanma olmadı.

kayalar1.jpg

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı’nda kapakların kapatılması ile su tutma işlemi sürüyor. Sular altında kalacak Meşecik köyünde yaşayan vatandaşlar için yapılan 35 hanelik yeni yerleşim yerinde heyelanlı alanı temizlemek için yapılan patlatmada kaza yaşandı.

kayalar4.jpg

Kontrollü olarak yapılan patlatmada seken kayalar evlerin üzerine düştü. Tonlarca ağırlıktaki kayalar yeni yerleşim yerindeki Tevfik Yıldırım ve Mehmet Yıldırım’a ait iki evde maddi hasara neden olurken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

kayalar3.jpg

Taşınma sürecinin henüz başlamadığı ancak anahtar tesliminin yapıldığı yeni yerleşim yerinde kimsenin olmaması faciayı önlerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

kayalar2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum