1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Devlete ayağını verdi, yol alamadı!
Devlete ayağını verdi, yol alamadı!

Devlete ayağını verdi, yol alamadı!

Polisken bir ayağını kaybeden ve yolu olmadığı için eziyet çeken Rizeli Gazi'den acı feryat: 'Gazi olduğum için değil, insan olduğum için yardım edin!'

A+A-

CANER KARATAŞ
(PAZAR53/ÖZEL)
Devletin polisi, 1985 yılında görevi başında terör örgütünün kurşunlarına hedef olarak sakat kaldı.

Gazi unvanını elde eden Orhan Öztürk, hayatının sonbaharını huzur içinde geçirmek için, doğal güzellikleriyle meşhur memleketi Rize’ye döndü.

Babadan kalma, çocukluğunun en güzel günlerini yaşadığı Rize’nin Fındıklı ilçesi Sulak köyünde doğa ile baş başa huzur içinde bir hayat arzulayan gazi Öztürk, köyünün hemen her yağmurda sele uğrayan, heyelandan kapanan yolunun yapılması için defalarca ilgili yerlere müracaatlar yaptı.

Ancak, 65 yaşındaki gazi Orhan Öztürk’ün bir ayağını feda ettiği devlet; sürekli tedavi ettirmek zorunda olduğu sakat ayağıyla gidemediği için hayatını da tehlikeye atarak teleferikle geçtiği yolu, bugüne kadar hala yaptıramadı!

23861

İşte, ‘Burası Türkiye’ dedirtecek haber:

Rize’nin Fındıklı ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Orhan Öztürk, 25 yıl önce Malatya’da görevi başında terör örgütü ile girilen çatışmada sağ ayağına aldığı kurşun darbesi sonucu gazi oldu.
23857
DEVLETE AYAĞINI VERDİ, YOLU YAPILMIYOR!
Aldığı darbe yüzünden ayağından 25 yıldır sürekli tedavi olduğunu söyleyen Öztürk, memleketi Rize’nin Fındıklı ilçesinden 10 kilometre uzaktaki Sulak Köyü’nde yaşadığını belirterek, “Çocukluğumun geçtiği baba ocağında, köyümün doğal ortamında yaşamak istiyorum. Ancak köyümüzün yaklaşık 5 kilometrelik yolunda yağmur yağınca ulaşım duruyor. Ben ayağı sakat, tedavi gören bir insanım. Yolun özellikle yağmurlu zamanlarda kullanılamaması nedeniyle tüm köy halkı büyük sorunlar yaşıyoruz.” dedi.

23858

YENİ VALİ’DEN YARDIM İSTİYOR
1984’ten beri Türkiye devletinin şehitlikten sonra gelen en büyük unvanını taşımakta olduğunu söyleyen Gazi Orhan Öztürk, “Yine çağırsalar bu halde de olsa gider bana verilen görevi eksiksizce yerine getiririm. Ancak hayatta aşılabilecek engeller var. Yıllardır bu yolun zorluklarını çekmekteyiz. Bu köyde yalnızca ben yaşamıyorum. Yaklaşık 30 hane bu yolu kullanıyor. Yağmurlarda dışarı bile çıkamıyoruz. Irmakların geçtiği yol güzergâhlarında, her yağmurda su yola çıkıyor. Yağmurdan ya da selden kaçmak için daha büyük bir tehlike olan teleferikleri kullanıyoruz. İlden ayrılan Rize Valisi ve ilçeden kısa bir süre önce giden kaymakamımızdan söz almıştım. Yolumuzun bakımı, betonlanması yapılacaktı. Ancak onların da görev yerleri değişince umudumu kaybettim. Gazi olduğum için değil insan olduğum için yardım edin. Ben köyümün yolunun tamir edilmesini, en azından kullanılabilecek seviyeye getirilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

23860

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum