1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Diker: 400 PKK'lı öldürüldü
Diker: 400 PKK'lı öldürüldü

Diker: 400 PKK'lı öldürüldü

Emekli Hava Yarbay Tevfik Diker, düzenlenen hava saldırıları sonrası 400 PKK'lının öldürüldüğünü iddia etti.

A+A-

Emekli Hava Yarbay Tevfik Diker, Kandil başta olmak üzere PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonlarında PKK'lı 400 teröristin öldüğünü öne sürdü.

"400 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ"

Emekli Yarbay Diker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık sözün bittiği yerdeyiz. Ramazan ile ilgili sabrımız kalmamıştır. " sözleriyle başlayan hava bombardımanlarıyla ilgili yeni bir iddiada bulundu. Diker, "Kandil başta olmak üzere tüm PKK kamplarına yapılan hava harekatında 400 PKK'lının öldürüldüğüne dair duyumlar ve iddialar aldım. " dedi.

"PKK YÜZDE 10'LUK GÜCÜNÜ YİTİRDİ"

ABD kaynaklarına göre PKK'nın dağ kadrosunun 4 bin ile 6 bin arasında değiştiğini aktaran Diker, bu rakamlara göre son hava harekatında PKK'nın yüzde 10'luk gücünü yitirdiğini belirtti. Hava operasyonlarının önemli bir başarı sağladığını aktaran Diker, güvenilir kaynaklara dayandırdığı iddialarını şöyle sürdürdü: "İran, Türkiye ve Irak, PKK'ya karşı ortak hareket ediyor. Suriye şimdilik işbirliğine yanaşmıyor. İran'ın elinde üst düzey bir PKK'lı tutuklu var. TSK'nın kara unsurları da Kuzey Irak'a sessizce girdi ve kalıcı sonuç alınıncaya kadar çıkmayacak. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum