1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. 'Dikkat ayı çıkabilir' levhası astılar
'Dikkat ayı çıkabilir' levhası astılar

'Dikkat ayı çıkabilir' levhası astılar

Artvin Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, Şavşat ilçesinde karayolu üzerine ''dikkat ayı çıkabilir'' yazılı levhalar konuldu!

A+A-

Artvin Milli Parklar Müdürü Faruk Bucak, son yıllarda ormanda yiyecek bulamadıkları için yerleşim yerlerine inen ayıların vatandaşlara zaman zaman zarar verdiğini belirterek, ''Biz de kurum olarak vatandaşlarımızı yerleşim yerlerine inen ayıların saldırılarına maruz kalmamaları için uyarmak durumunda kaldık'' dedi.

Özellikle nesli tükenen boz ayıların yaşadığı bölge yakınındaki Şavşat-Meydancık kara yoluna 3 adet tahta uyarıcı levha yerleştirdikleri ifade eden Bucak, ''Bu levhaları, vatandaşlarımızın olası ayı saldırılarına karşı daha dikkatli olmaları için tedbir amacıyla koyduk'' diye konuştu.

Bucak, kurum olarak doğal hayatı korumak, aynı zamanda doğal hayatın ayrılmaz parçası olan yaban hayvanlarını korumak için de çaba gösterdiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum