1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. DİSK Pazar'da toplandı, Çaykur'a göz dikti!
DİSK Pazar'da toplandı, Çaykur'a göz dikti!

DİSK Pazar'da toplandı, Çaykur'a göz dikti!

DİSK’e bağlı Gıda İş Sendikası Çaykur’da örgütlenmek için harekete geçti. Sendika, 3. Bölge toplantısını Rize Pazar’da gerçekleştirdi.

A+A-

Çaykur’da örgütlenmek için çalışmalar başlatan Devrimci işçi Sendikaları (DİSK)e bağlı Gıda İş Sendikası Rize’nin Pazar ilçesinde işçilerle ilk kez bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

DİSK’in Bilgilendirme toplantısına, ilçedeki Çaykur fabrikalarından gelen bazı işçiler de katıldı.

disk4.jpg

“İŞÇİYİ REFERANDUMA GÖTÜRECEĞİZ!”

Toplantıya temsilen DİSK Gıda İş Genel sekreteri Seyit Aslan, DİSK Gıda İş Av. Ahmet Ergin, DİSK Eğitim uzmanı Serkan Öngel katıldı.

disk3.jpg

İşçileri bilgilendirme Toplantısına DİSK Gıda İş genel sekreteri Seyit Aslan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “20 Ocak tarihinde DİSK’e bağlı Gıda İş Sendikası olarak Çaykur’da örgütlenmeye başlayacağız. İşçilerin sendika değiştirme talepleri en doğal haklarıdır. Anayasal haktır, kamu çalışanları olarak diğer özel sektörlerden daha avantajlıyız. Ancak bu, işçilerin sendika haklarından gelen gelirlerinin iyi olduğu anlamına gelemez. Beş yıl toplu sözleşme olmayan Çaykur’da biz süreci en kısa zamanda sonuca ulaştırmak istiyoruz. Yapılacak çalışma sürecinden sonra işçileri referanduma götürmek istiyoruz. İşçi hangi sendikaYI istiyorsa o yoluna devam etsin; diğerleri çekilsin. Biz sekiz on bin imza topladığımızda hiç bir güç önümüzde duramaz. Yedinci aya kadar iyi çalışıp sonuç almamız gerekiyor.  19 Ocak’ta Kemalpaşa’da başlayıp her toplantı yaptığımız yerde sonuçları alacağız. 46 Çaykur fabrikasında komiteler kurulacak. Komiteleri o fabrikada çalışan işçiler seçecek. Temsilciler kurulu oluşacak. O kurul genel merkezle çalışacak, aşağıdan yukarıya doğru örgütlenmeler sırasıyla sağlanacak.” dedi.

disk2.jpg

Sendikanın Trabzon oluşumu sözcüsü Hayrettin Kaptanoğlu ise yaptığı konuşmada, Çaykur’daki işçilerin, mevcut sendikaların yetki savaşı arasında sahipsiz kaldıklarını belirterek, “Bu duruma bir son verilmesi gerekiyordu. Bu nedenle DİSK Gıda-İş’in Çaykur işçilerine sahip çıkmasını istedik ve kuruluşu için gayret göstererek; oluşuma öncülük ettik” ifadelerini kullandı.

disk1.jpg

Çaykur’da çalışan işçilerin DİSK’in savunuculuğuna ihtiyaçları olduğunu da söyleyen Kaptanoğlu, Çaykur’da işçi ile üreticinin birlikte mücadele etmesi için de Çay Platformu kuracaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum