1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Diyanetten sanal imsakiye
Diyanetten sanal imsakiye

Diyanetten sanal imsakiye

Ramazan ayı denince akla oruç, sahur ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyeler geliyor. Diyanet de internetten imsakiye yayınlıyor.

A+A-

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için Ramazan ayına özel, iftar ve sahur vakitlerini öğrenmek son derece kolay. Televizyon ve radyolarda iftar ve sahur programları dakika dakika tüm Türkiye'nin iftar ve sahur vakitlerini bildiriyor. Ezanlar okunuyor, top atışları yapılıyor. Ancak yurtdışında Müslüman olmayan ülkelerde yaşayan vatandaşlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Diyanet İşleri Başkanlığı, yurtdışında yaşayan vatandaşları da düşünerek hazırladığı sitesinde tüm dünya ülkelerinin şehirlerine kadar imsakiye bilgilerini sunuyor. www.diyanet.gov.tr adresinde yer alan 'Ramazan İmsakiyeleri' bölümüne girildiğinde dünyanın her yerinin imsakiye bilgilerine ulaşılabiliyor. İsviçre'nin Monthey şehrinde yaşayan Mesude Erdoğdu, böyle bir hizmetin internet ortamından sunulmasının önemli olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız