1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Doğan, bedava gazete dağıtıyor!
Doğan, bedava gazete dağıtıyor!

Doğan, bedava gazete dağıtıyor!

Erdoğan "boykot" çağrısı yaptı, Doğan Grubu tiraj erimesine karşı "bedava gazete" önlemini devreye soktu ama bu gizleniyor. İşte olayın şahidi...

A+A-

Milliyet gazetesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince otellere ücretsiz gönderilecek. Başbakan'ın 'yalan haber veren gazeteleri evlerinize sokmayın' çağrısı sonrası Doğan Grubu'nun muhtemel tiraj düşüşünün önüne ücretsiz gazete dağıtarak geçeceği öne sürüldü.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sertkaya Hotel sahibi Harun Sertkaya, 19 Eylül'de Milliyet Gazetesi'nden Demet isimli bir bayanın kendisini arayarak bayram tatili süresince 20 ücretsiz gazete gönderme teklifinde bulunduğunu iddia etti.

Telefonda görüştüğü bayanın otelin adres ve telefonlarını YAY-SAT'ın Manavgat şubesinden aldığını söylediğini ifade eden Sertkaya, "Beni arayan bayan, 9 günlük tatil süresince en az 20 adet ücretsiz Milliyet gazetesi gönderme teklifinde bulundu. İlk önce otelde çalışan personel sayısını sordu. Ben de Ramazan dolayısıyla 8 kişi olduğunu söyledim. Bayan, 'Biz yine de 20 gazete gönderelim.' dedi. Ben de kabul ettim. Ayrıca 4 saat içinde 34 otelle bu şekilde anlaştıklarını ifade etti." diye konuştu. YAY-SAT Akdeniz Bölge Müdürü Bülent Gümüş, ücretsiz gazete kampanyasından haberinin olmadığını söyledi.

Dağıtılan gazetelerin hiçbir şekilde tiraja yansımayacağını iddia eden Gümüş, "Böyle bir kampanya başlatılsa bile bu tiraja yansımaz. İrsaliyesi olmayan gazeteler tirajı etkilemez." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız