1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Doğan, geleceğin hesabını yaptı!
Doğan, geleceğin hesabını yaptı!

Doğan, geleceğin hesabını yaptı!

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, haftalık basın toplantısında, şimdiden gelecek yılla ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

A+A-

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, kendisinin kulüple bir yıllık daha mukavelesi olduğunu belirterek şu an tek düşüncelerinin çok düşük de olsa UEFA Kupası'na katılma ihtimalini sonuna kadar kovalamak olduğunu söyledi.
Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık basın toplantısında konuşan Ziya Doğan, takımın ligdeki durumunu değerlendirdi, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Çok düşük bir ihtimal de olsa şu an tek düşüncelerinin UEFA Kupası şansını sonuna kadar kovalamak olduğunu anlatan Doğan, bunun ancak Beşiktaş'ın Fortis Türkiye Kupası'nı alması ve ligi 3. bitirmesi halinde gerçekleşebileceğini hatırlattı.
UEFA Kupası'na gitmek için birbirlerine kenetlendiklerini anlatan Doğan, yönetim içinde yaşanan tartışmalarla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ve Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun çok iyi iki dost ve abi kardeş olduğunu söyleyen Doğan, yaşanan sıkıntıların düzeleceğini belirterek konuyla ilgili konuşmak istemedi.
Kulüple bir yıllık mukavelesi bulunduğunu ve Başkan Nuri Albayrak ile İstanbul'da çok olumlu bir görüşme yaptığını anlatan Ziya Doğan, şöyle konuştu: "Bu görüşmede yaşadığım sıkıntıları kendisine anlattım. Bunlar aramızda olan şeyler. Başkan bu hafta buraya gelecek ve Yönetim Kurulu ile birlikte tekrar bir toplantı yapacağız. Yeni sezon için bir an önce atağa geçmek zorundayız. Transferde çok fazla geç kalmamalıyız. Benim Trabzonspor'da ilk görev yaptığım ve Şampiyonlar Ligi ön eleme müsabakaları
oynadığımız dönemde çok geç kalmıştık. Benden sonraki dönemlerde de takip ettim, transferler hep son ana bırakılıyor. Transferle ilgili hamle yapmak zorunda olduğumuzu başkana ilettim. Başkanımız bu konuda bir açıklama yapacağını izah etti. Yaptığımız toplantının iyi geçtiğini söyleyebilirim."
Takımda hangi oyuncuların kalacağı, hangilerinin gideceğiyle ilgili çalışmalar yaptığını açıklayan Trabzonspor Teknik Direktörü Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bir tek Adnan'ın işi 2- 3 ay önce bitti. Gazetelerde çıkan isimlerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü tüm gerçekler bizim listemizde, diğerlerinin hiçbiri doğruyu yansıtmıyor. Bir tek gerçek var o da gidecek oyuncularla ilgili olarak daha bir isim belirlemedik. Bununla ilgili sezon sonunda karar vereceğiz. İskeleti bozmayacağız. Bu
ortama alışmış, kulübe tam uyum sağlamış oyuncular çoğunlukta. Gidecek oyuncular ligin son maçında belirlenecek."
Yönetime bu konuda isim vermediğini anlatan Doğan, şöyle konuştu: "Gidecek oyuncuların sayısı 2-3 kişiyi geçmez. Kalan maçlarda oyuncuları takip edeceğim. Ömer Rıza sakatlık geçirdi, o sakatlığın ardından olumsuz bir tablo çizdi. Ancak fizik açığını kapattıktan sonra önemli işler yaptı. Kafamda değişik şablonlar oluşuyor. Onun için son maçtan sonra gidecek oyuncular belli olacak."
Çok fazla transfer yapmayacaklarını anlatan Doğan, 3- 4 tane kaliteli oyuncu almayı planladıklarını söyledi. Trabzonspor'un iskeletinin 2. yarıda oluştuğunu belirten Doğan, şöyle konuştu: "Onun için kaliteli transferler yaparak güçleneceğiz. Çekirdek kadroya, ilk 11'de oynayacak kadroya, 3 tane kaliteli oyuncu alırsak Trabzonspor'un çok iyi bir takım olacağını söyleyebilirim. Geleceğe yönelik genç oyuncular alabiliriz."
Fortis Türkiye Kupası'nda Kayseri Erciyesspor ile oynanan maç öncesi penaltı çalışması yaptıklarını da anlatan Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Kupa maçından önce yaptığımız idmanlarda oyunculara penaltı atışı yaptırdım. İlk 5'i belirledik. İlk 5'te belirlediğimiz isimler hepsini attı. İsmini vermiyorum, 4. penaltıyı atacak ismi değiştirdik. Büyük oyuncuların çoğunluğu penaltı atmaya yanaşmadı"
Doğan, Antalya kampı sırasında kadro dışı bırakılan Musampa ile ilgili bir soruya ise şöyle karşılık verdi: "Ben yönetime raporumu verdim. Daha önce Fatih Akyel ile ilgili rapor vermiştim. Raporum uygulandı. Ne Fatih ne de Musampa'yı kamuoyunda küçük düşürmem. Kulübün bir disiplin kurulu var. Rapor değerlendirildi, uygulandı. Yattara hakkında çıkan haberler ise tamamen dedikodudan ibarettir."
Maç sonrası ve maçın devre arasında oyuncuların asla yorum yapamayacağını anlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim bulunduğum yerde, soyunma odasında oyuncular asla yorum yapamaz. Hatta ben hemen konuşmaya geçmem en az 5-6 dakika sonra başlarım. Maç bitince soyunma odasında maçla ilgili yorum yapmam. Oyuncular da yapmaz, çünkü ortam gergin oluyor. Maçın eleştirilerini bir gün sonra tesislerde yaparım"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, başarısızlığın nedenlerini ise sezon sonunda kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız