1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Doğum yaparken felç olan inek için seferber oldular
Doğum yaparken felç olan inek için seferber oldular

Doğum yaparken felç olan inek için seferber oldular

Pazar’da doğum sonrası felç geçiren ineğe müdahale için, karla kaplı yol uzun süren mücadele sonunda açılarak, veteriner yetiştirildi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Rize’nin Pazar İlçesi Aktaş Köyünde doğum yapan inek aniden rahatsızlık geçirirken, özel İdare ekipleri tarafından karla kaplı yol açılarak, veterinerin köye ulaşması sağlandı.

paz1-121.jpg

İneğin sahibi Yılmaz Uygur, köy yolunun yaklaşık 75 santim yağan kar nedeniyle kapalı olması üzerine büyük bir telaş yaşadıklarını söyleyerek, “Önceki gece hayvan doğum yaptıktan sonra tamamen kendinden geçti. Veterineri telefonla aradık, bize hayvanın felç geçirmiş olabileceğini söyledi. Telaşlandık ve muhtarımızdan destek istedik. Belediye Başkanı Ahmet Basa ve İlçe Başkanı Adem Yıldız’ı aradık. Sağ olsunlar kar nedeniyle kapalı olan yolun Özel İdare ekipleri tarafından açılmasını sağladılar ve veteriner gelerek müdahalede bulundu. Allah devletimizden razı olsun. İnşallah hayvanımız iyileşecek” dedi.

paz2-099.jpg

Veteriner tarafından müdahalede bulunularak ilaç takviyesi yapılan ineğin durumunun iyiye gittiği öğrenildi. 

paz3-083.jpg

paz4-071.jpg

paz5-059.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum