1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. DOKÇEP'in çevre kaygısı
DOKÇEP'in çevre kaygısı

DOKÇEP'in çevre kaygısı

İktidar mücadelesi veren siyasi partilerin gündeminde çevrenin bulunmadığını öne süren DOKÇEP Genel Sekreteri Mustafa Yazıcı, kaygı duyduğunu söyledi.

A+A-

ERSEN KÜÇÜK - Doğu Karadeniz Çevre Platformu (DOKÇEP) Genel Sekreteri Mustafa Yazıcı, iktidar mücadelesi veren siyasi partilerin gündeminde çevrenin bulunmadığını öne sürerek bu durumun kaygı verici olduğunu söyledi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Yazıcı, küresel ısınmayı, insanlığın kar hırsı ile doğal ortamı yok etme sürecinin bir sonucu olarak tanımladı. Bugün insanlığın temel gündeminin bu süreci ortaya çıkaran nedenleri ortadan kaldırmak ve sürdürülebilir yaşamı etkin kılmak olduğunu kaydeden Yazıcı, çevrenin 22 Temmuz’da iktidar mücadelesi veren partilerin gündeminde yer almadığını öne sürerek bunun kaygı verici olduğunu söyledi.
DOKÇEP olarak ülkenin öncelikli temel sorunlarının ilk sıralarında çevre sorunlarının geldiğini dile getiren Yazıcı, “Yaşamın sürdürülebilirliği için bu sorunlara acil somut çözümler geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Küresel ısınmanın somut sonuçlarının yaşanmakta olduğu bir süreçte, bütün bu gerçekliklere karşın çevre sorunlarının gündeme taşınmaması, çözümler geliştirilip seçmene sunulmaması, son derece düşündürücü ve kaygı vericidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız