1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Doktoru darp eden kişi TUTUKLANDI!
Doktoru darp eden kişi TUTUKLANDI!

Doktoru darp eden kişi TUTUKLANDI!

Doktoru darbeden hasta yakını, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

A+A-

Trabzon'da, pediatri doktorunu darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Pediatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Börekçi'yi darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan hasta yakını T.Ş, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 

Savcılık sorgusunun ardından T.Ş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Trabzon'da geçen cuma günü doktor Börekçi ile tartışan hasta yakını T.Ş, hastaneye dün öğle saatlerinde tekrar gitmişti. Zanlı, Börekçi'yi odasında darbetmişti. Kaçan T.Ş, hastanenin acil servisinde darp raporu alan Börekçi'nin şikayeti üzerine polis ekiplerince yakalanmıştı. 

darp1-001.jpg

Doktora darp protesto edildi 

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, Dr. Mustafa Börekçi’nin darp edilmesini protesto ederek, basın açıklaması düzenledi. 

Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sevi, yaptığı açıklamada, her türlü özveri ile çalışan sağlık personeline şiddetin asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Sevi, meslektaşı Dr. Mustafa Börekçi’nin görevi başında saldırıya uğradığını belirterek, “Doktor arkadaşımız Cuma günü de aynı kişi tarafından saldırıya uğramış ama uğradığı fiziksel ve ruhsal travmaya rağmen hastaları mağdur olmasın diye çalışmayı tercih etmiştir. Darp eden şahıs dışarıda rahatça dolaşabildiği için bu üzücü olay tekrarlanmıştır. İnsanların aldıkları hizmetten memnun olmadıkları durumlar olabilir, yapacakları şey şiddete başvurmak değil, yetkili mercilere başvurmak olmalıdır” dedi.
 
“Gün artık şiddet olaylarını kınama günü değildir” diyen Sevi, “Toplumu genel olarak bu şiddet sarmalından çıkartmak için harekete geçilmelidir. Şiddetin sosyolojik, psikolojik temelleri ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılmalı ve çözüm için gerekli tedbirler alınmalıdır. Şiddete prim vermeyen hukuki bir sistemin temelleri atılmalıdır. Sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkarılmalı ve şiddete başvuranlar cezalandırılmalıdır. Trabzon Tabipler Odası olarak hükümetimizden şiddet konusunda kınama mesajları yayımlanmasının yanında somut adımlar atmasını da bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız