1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dr. Seyfi Basa hayatını kaybetti
Dr. Seyfi Basa hayatını kaybetti

Dr. Seyfi Basa hayatını kaybetti

Cerrahpaşa, Haseki gibi büyük hastanelerde 25 yıl başhekimlik yapan Rize Pazarlı ünlü Doktor Seyfi Basa, 89 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.

A+A-

Rize Pazarlı ünlü Doktor Seyfi Basa, İstanbul’da hayatını kaybetti. 1921 yılında Rize/Pazar’da dünyaya gelen Seyfi Basa, ilkokulu Pazar’da okuduktan sonra orta ve lise tahsilini Trabzon’da yatılı okulda tamamladı.

1938 senesinde İstanbul Hukuk Fakültesi’ne gire Basa, İstanbul’daki ikinci senesinde ise askeri tıbbiyeye geçti. Prof. Siyami Ersek gibi tanınmış tıp adamları ile birlikte okuyan Basa, 1944 yılında teğmen rütbesiyle mezun oldu.

Stajını 1945 senesinde Ankara Gülhane’de yapan Seyfi Basa, 1948 yılında imtihanı kazanarak Ankara Gülhane’ye cildiye asistanı olarak girdi. Askeri tıbbiye mezunu olduğundan binbaşı rütbesini de almasına rağmen ordudan ayrıldı. Kısa bir süre Zeynep Kamil Hastanesi’nde çalışan Basa ardından da yukarıda adı geçen hastanelerde başhekimlik yaptı.

Basa’nın Perşembe günü İstanbul Teşvikiye Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum