1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Dünya ABD'den nefret ediyor!
Dünya ABD'den nefret ediyor!

Dünya ABD'den nefret ediyor!

ABD'nin Irak'ı işgali sonrası tüm dünyada Amerikan düşmanlığı artıyor. İşte Bush'a ders niteliğinde araştırmanın ayrıntıları..

A+A-

BBC'nin 25 ülkede yaptırdığı anket sonuçları, ABD Başkanı George W. Bush'un, yalnızca kendi ülkesinde değil, dünya genelinde de desteğini giderek yitirdiğini ortaya koydu.
Katılımcıların neredeyse yarıdan yakını ABD'nin uluslararası alanda yaptıklarını onaylamıyor. Her yıl yapılan ankette, bu yıl ilk kez Irak savaşı, ABD'nin küresel ısınma politikaları, İran'ın nükleer programı gibi özel başlıklarla ilgili sorular soruldu.
Araştırma Arjantin'den İtalya'ya, Macaristan Türkiye'ye kadar onlarca ülkenin binlerce vatandaşına soruldu ve çıkan sonuç ortada: Dünya ABD'nin politikalarını onaylamıyor ve Amerikan nefreti tüm dünyada yayılıyor.
ARAŞTIRMANIN BAŞLICA SORULARI VE SONUÇLARI ŞÖYLE
Ankete katılanların yüzde 68'i, ABD'nin Ortadoğu'daki askeri varlığının, bölgede daha fazla çatışmayı körüklediğini belirtiyor.
Irak savaşına karşı çıkanların oranının yüzde 73
ABD'nin Guantanamo Üssü'ndeki uygulamalarını onaylamayanların oranının ise yüzde 67
İSRAİL YANLISI TAVIRLAR ELEŞTİRİ KONUSU
Katılımcıların yüzde 65'i ise, ABD'nin, İsrail'in Lübnan'a geçen yaz düzenlediği saldırıya yaklaşımının yanlış olduğunu, İsrail'i eleştirmeyerek hatalı davrandığını ifade etti.
26 bin kişinin yüzde 60'ı, Washington yönetiminin İran'ın nükleer programına sert itirazına da karşı çıktığını dile getirdi.
KÜRESEL ISINMANIN SORUMLUSU DA ABD
Katılımcıların yüzde 56'sı da Bush'un, iklimdeki değişimin küresel ısınmayla kesin olarak bağlantılı olmadığı görüşüne katılmadıklarını bildirdi.
İNGİLTERE'DE DE ABD KARŞITLIĞI ARTIYOR.
ABD'nin Irak savaşındaki en güçlü müttefiki İngiltere'de de, ABD'nin dünyaya olumsuz etkisi olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 57 oldu.
İngiliz katılımcıların yüzde 81'i, ABD'nin Irak'taki varlığını onaylamadığını dile getirdi.
ARAŞTIRMA HANGİ ÜLKELERDE YAPILDI?
Arjantin, Avustralya, Brezilya, Şili, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İtalya, Kenya, Lübnan, Meksika, Nijerya, Filipinler, Polonya, Portekiz, Rusya, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'den, yaklaşık 1000'er kişiye soru yöneltti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum