1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dünya Rizeliler Günü için ilk adım
Dünya Rizeliler Günü için ilk adım

Dünya Rizeliler Günü için ilk adım

Rize’den giderek başka yerlerde yaşamak zorunda kalan Rizelileri bir araya getirmek amacıyla Valilik önderliğinde kurulan komisyon çalışmalarına başladı.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - İşsizlik ve diğer etkenler dolayısıyla sürekli göç veren Rize’den giderek başka yerlerde yaşamak zorunda kalan Rizelileri bir araya getirmek amacıyla Valilik önderliğinde kurulan komisyon çalışmalarına başladı.
Dünya Rizeliler Günü ismiyle tanıtılan toplantıya Başkanlık eden Rize Valisi Kasım Esen yaptığı konuşmada Rize’ye hizmeti geçmiş herkesi belirlenecek bir günde Rize’de ağırlamak istediklerini ifade ederek, “Bu ilk toplantımızda kurulacak komisyon toplantı gününü ve programı daha detaylı belirleyecek. Amacımız Rize dışında yaşayan ama Rize’yi unutmayan Rizelileri bir araya getirerek tanıştırmaktır. Komisyonumuzca katılımcılara değişik hediyeler vereceğiz. Hatta rozet, onur ve teşekkür belgesi gibi hatırlatıcı belgeler vermeyi düşünüyoruz. İlimizde turizm gelişimine de katkıda bulunmak amacıyla Rize’mizin tanıtımında da güzel bir ivme kazandırmış olacağız. Gelecek misafirlerimizi şehirde konaklatıp günübirlik de olsa gezmelerini sağlayacağız. Rize dışında ki Rizeliler birlik ve beraberliklerini bozmamış ve değişik sivil toplum örgütleri çatısı altında çalışmalarını sürdürmektedir. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanına yayılan Rizeliler uğraşmış oldukları her işte çok başarılı olmuşlardır. Hatta bazı sektörler Rizelilerin ismi ile anılır olmuştur. Türk siyasetinde de Rizelilerin küçümsenmeyecek başarıları mevcuttur. Bizlerde bu çalışmamızla baba ocağından hiç kopmamış Rizelileri Dünya Rizeliler Günü adı altında belirlenecek bir günde yılda bir defa Rize’de birleştirmek istiyoruz.’dedi.

Toplantıya Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil, Vali Yardımcısı Fuat Gürel, İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, ÇEDAŞ İl Müdürü Sultan Yılmaz, İl Dernekler Müdürü, İl Kültür Müdür Yardımcısı Enver Toprak, İkizdere, Kalkandere, İyidere, Çamlıhemşin, İlçe Belediye Başkanları ve Güneyce ile Çaykent Belde Belediye Başkanları, Rize MÜSİAD Başkanı katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum