1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dünyaca ünlü kayakçılar Rize'de
Dünyaca ünlü kayakçılar Rize'de

Dünyaca ünlü kayakçılar Rize'de

Dünyaca ünlü iki kayakçı Erhard Loretan ve Abele Blanc, Turkey Heliski firması tarafından kayak için bu yıl Rize'nin Kaçkar Dağları'na getirildi.

A+A-

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın en iyi kayakçısı seçilen Domining Perez'i Rize'ye getirmeyi başaran Turkey Heliski firması bu yıl dünyaca ünlü iki kayakçı Erhard Loretan ve Abele Blanc'ı Kaçkar'la buluşturdu. Everest'e tüpsüz tırmanmayı başaran 5 dağcıdan birisi olarak bilinen Loretan ve Blanc başta İsviçre olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yeterli kar bulunmadığından dolayı kayak için bu kış Rize'yi tercih etti. Bir süre önce Rize'ye gelen ikili, Turkey Heliski Firması'nın organizasyonunda Kaçkar Dağları'nda helikopterli kayak olarak bilinen Heliski sporu yaptı. 5 gün boyunca Kaçkarlar'ın zorlu parkurlarında snowbord yapan ünlü kayakçılar, Kaçkarlar'dan son derece memnun kaldıklarını belirtti.

İsviçreli Erhard Loretan, Kaçkar Dağları'nın dünyanın en güzel zirvelerinden birisi olduğunu belirterek, "Artık Kaçkarlar, dünyada Heliksi için bir merkez olacak. Dünyada Heliski yapılan 3-4 güzel zirveden birinin de Kaçkarlar olduğunu gördük" dedi.

İtalyan Abele Blanc ise Avrupa'da bu yıl hiç kar olmadığını belirterek, "Ama burada hem güzel bir kar var hem de hava çok güzel. Onun için gelecek yıl da bu bölgeye gelmeyi düşünüyoruz. Dünyada Alp Dağları kaya formasyonu daha değişik olduğu için tırmanış açısından cazip bir yer ama Heliski yapmak için Kaçkarlar'ın daha cazip bir yer olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Turkey Heliksi firması ortağı Thierry Gasser, "Bu dağları reklam yapıp bütün dünyaya duyurmaya çalışsak milyon dolarları bulur" diyerek, "Ama biz son yıllarda dünyaca ünlü kayakçıları bölgeye getirip kaydırarak hem yerel insanlara para kazandırıyoruz hem Türkiye'nin ve özellikle de bu dağların bedava reklamını yaptırıyoruz. Gelen ünlü dağcı ve kayakçıların çektikleri belgeseller dünya televizyonlarında oynuyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum