1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Dünyanın ödü koptu; o ne diyor?
Dünyanın ödü koptu; o ne diyor?

Dünyanın ödü koptu; o ne diyor?

Dünyanın en zengin ikinci kişisi olan ABD’li Warren Buffett, bugün yaşanmakta olan global dalgalanma için "Büyük fırsat" dedi!

A+A-

Uluslararası piyasalarda bugüne kadar yaptığı ’fırsat’ yatırımları ile bilinen ve dünyanın en zengin ikinci kişisi olan ABD’li Warren Buffett, bugün yaşanmakta olan global dalgalanmanın büyük fırsatlar yarattığını söyledi.

Buffett, "Büyük çöküşler, bazı büyük fırsatlara da kapı aralar" dedi.

DÜNYANIN en zenginleri listesinde ikinci sırada yeralan ve "Efsanevi yatırımcı" olarak bilinen Warren Buffett, ABD’de patlayan mortgage krizinin ardından likidite sıkışıklığına bağlı olarak küresel piyasalardaki çalkantıda, "iyi fırsatlar" yakalanabileceğini söyledi. İyimser olduğunu belirten Buffet, başında yer aldığı Berkshire Hathaway için de "satın alma olanaklarının doğabileceğini" belirtti.


FIRSATLAR BELİRİYOR: CNBC’den Beck Quick ile konuşan Buffett, "Evet piyasalar heyecanlı hale gelmeye başladığında işimi daha çok seviyorum. Böyle durumlarda ben de gazeteciler gibiyim. Gündem hareketlendiğinde yerinizde duramazsınız" diye konuştu. Buffet, "Heyecanlanmamak elde değil. Çünkü fırsatlar beliriyor" dedi. Warren Buffett, bazı sektörlerde kaostan sonra fırsatların geldiğini kaydetti, ancak bunun henüz belirgin bir şekilde ortaya çıkmadığını ifade etti.

GELECEĞİ PARLAK ŞİRKETLER: Buffett, "Genel olarak söylemek gerekirse büyük çöküşler, bazı büyük fırsatlara da kapı aralar. Bugünlerde piyasalarda yaşananlar da bu genellemeye uyuyor" dedi. 52 milyar dolarlık serveti ile "dünyanın en zengin iki numaralı adamı" konumunda olan Warren Buffett’ın yatırım felsefesi, piyasalardaki çalkalanma dönemlerinde "normal değerinin altında satan ve geleceği parlak olan" şirketlere yatırımı öngörüyor. Küresel piyasalardaki dalgalanma, ABD’deki konut fonları ve bu fonları finanse eden bankalardan kaynaklanmıştı.

HATA HER KAĞITTA MÜMKÜN: ABD’de gayrimenkule endeksli menkul kıymet alanlar, aldıkları ticari değerin gerisinde ne tür riskler bulunduğunu bilmeden, her şeyin iyi gitmekte olduğu ve böyle devam edeceği düşüncesiyle hareket ettiklerinin altını çizen Buffett, "sadece mortgage kağıtlarında değil, insan her türlü mali yatırım aracında hata yapar" dedi.

41 milyar dolar buharlaştı, FED 1 günde 8 milyar doları kurtardı

ABD’nin yüksek riskli mortgage kredi sorunu ile dalgalanan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) geçen hafta resmen deprem yaşadı. Perşembe günü yüzde 7’ye varan kayıpla yılın en büyük düşüşünü gerçekleştiren borsa, cuma günü ABD Merkez Bankası’nın (FED) yaptığı süpriz faiz indirimi ile nefes aldı. Pazartesi’den perşembe akşamına kadar düşen borsada 4 günlük kayıp yüzde 11.54’u bulurken, borsanın toplam değeri de 40.7 milyar dolar eridi. Cuma günü FED rüzgarıyla 1 günlük kazanç yüzde 4.73’e ulaşınca, borsa FED’le 7.7 milyar doları kasaya geri koydu. Cuma günü bir yukarı bir aşağı yapan endeks FED’in iskonto faiz oranlarını düşünmesiyle birden canlandı. 4 günlük kaybı terk eden borsa 1 günde yüzde 4.73 değer artışı yakaladı. Böylece endeksteki haftalık kan kaybı yüzde 5.31 olurken, endeks hafta içindeki kaybın yarısını geri almış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız