1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dursun Ali Hoca Hakk'a yürüdü
Dursun Ali Hoca Hakk'a yürüdü

Dursun Ali Hoca Hakk'a yürüdü

Eğitimci yazar Dursun Ali Taşçı geçirdiği rahatsızlık sonrası hayatını kaybetti

A+A-

Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti.

dali-001.jpg

Pazar53 ve Haber7 yazarı, TYB Yönetim Kurulu üyesi Dursun Ali Taşçı 69 yaşında hayatını kaybetti.

CENAZE PROGRAMI

Taşçı'nın cenazesi yarın Cuma namazına müteakip  Marmara İlahiyat Camii'nde kılınıp memleketi Rize'nin Pazar ilçesinde Sahil Camiinde Cumartesi günü ikindi namazı ardından kılınacak cenaze namazından sonra Tütüncüler Köyündeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

DURSUN ALİ TAŞÇI KİMDİR?

Dursun Ali TAŞÇI 1955 yılında Rize, Pazar’da doğdu.  Türkçe / Edebiyat öğretmeni,1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fransa’da Türkçe öğretmeni olarak görevlendirildi ve orada altı yıl kaldı. Öğretmenlik mesleğinin yanında bir süre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak İl Müdürlüğü görevinde bulundu.

Yazarlık hayatı okul yıllarında başladı. İlk yazısı, 1974 yılında bir ulusal gazete köşesinde yayınlandı. Edebiyat, sanat, eğitim ve düşünce yazıları yazdı. Ulusal bir gazetede sekiz yıl köşe yazarlığı yaptı. Pazar53 ve Haber7'de köşe yazıları yazan Taşçı, Fıtratın Aşk Çağrısı ve Uygarlığa Aşkla Direnmek adlı kitapları var. Evli ve 3 çocuk babası Taşcı bir süredir kalp kapakçıklarında yaşadığı sıkıntı nedeniyle tedavi görüyordu.

TYB'DEN AÇIKLAMA: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul şubesinden Yazar Dursun Ali Taşçı'nın vefatına ilişkin taziye mesajı yayımlandı.

Mesajda, ''Değerli Ağabeyimiz Yönetim Kurulu üyemiz Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Mekanı cennet, menzili mübarek olsun inşallah. Başımız sağ olsun.'' ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum