1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Düşen uçaktaki esrar perdesi
Düşen uçaktaki esrar perdesi

Düşen uçaktaki esrar perdesi

Trabzon'da düşen uçağın nükleer madde taşıdığı iddia edildi. MİT tarafından uçak pilotlarının da takip edildiği öğrenildi.

A+A-

İçişleri Bakanı Osman Güneş'in "İzliyorduk" dediği Pakistanlı pilotun telefonu Trabzon'da hiç susmamış. Pilot, iki günde tam 90 kez 'yurtdışı'ndan aranmış

 Türkiye üzerinden İran'a giderken düşen uçakta ölen emekli Tümgeneral Zakaullah Bhangoo'nun, yakıt ikmali için uğradığı Trabzon'daki otelde geçirdiği iki gün boyunca yurtdışından 90 kez arandığı belirlendi.
13 Mayıs sabahı Trabzon'dan Tebriz'e gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra düşen Sky Arrow 650T tipi tek motorlu özel uçakla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.
İngiliz Newman ile Pakistanlı Bhangoo, yakıt ikmali için 10 Mayıs'ta indikleri Trabzon'dan 11 Mayıs'ta ayrılmayı planlıyorlardı. Ancak hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle üç gün boyunca Nur Otel'de konaklamak zorunda kaldılar.
Uçağın kaybolmasının ardından kentte araştırma yapan güvenlik birimlerinin ulaştığı bilgilere göre iki pilot, Newman'ın kimliğiyle giriş yaptıkları otelde ayrı katlardaki odalara yerleşti. Çıkarken de hesaplarını ayrı ayrı ödedi.
Bir dönem Pakistan Devlet Başkanı Müşerref ile Butto ve Şerif'in pilotluğu yaptığı belirtilen Bhangoo'ya gelen telefonlar, otel görevlileriyle güvenlik birimlerinin dikkatini çekti.
Bhangoo'ya otelde kaldığı süre içinde 90 kez yurtdışından telefon geldiği ve aramaların odasına aktarıldığı öğrenildi. MİT görevlilerinin de pilotlar hakkında otel yönetiminden bilgi aldığı öne sürüldü.
İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gelişinde düşen uçağın nükleer madde taşıdığı iddialarını anımsatan gazetecilere, "Şu ana kadar bize iletilmiş bir bilgi yok" derken, "Bu kişiler izleniyor muydu?" sorusunu, "Evet" diye yanıtladı.

Bhangoo helikopterle 34 kişiyi kurtarmış
Pakistan ordusunun en tanınmış kara havacılarından olan emekli Tümgeneral Zakaullah Bhangoo'yu ünlü yapan olay, 1992'de ülkede yaşanan sel felaketi sırasında helikopterle 34 kişinin hayatını kurtarması oldu. Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, Bhangoo'nun cenazesinin bir an önce ülkesine getirilerek kendisine üst düzey bir tören yapılması talimatı verdi. Bhangoo'nun özel bir misyonla İran'a gittiği iddialarını yalanlayan Pakistan Büyükelçiliği yetkilileri, "O tam bir uçuş âşığı. İstihbarat ya da gizli misyonla gidiyor olsa İngiltere'den Pakistan'a kadar tüm uçuş planı her ülkeye verilir miydi" dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız