1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. EDP Rize Temsilciliğinden seçmeli ders çağrısı
EDP Rize Temsilciliğinden seçmeli ders çağrısı

EDP Rize Temsilciliğinden seçmeli ders çağrısı

Eğitime Destek Platformu Rize Temsilciği, ortaokul ve liselerde seçmeli dersler için son tarihin 20 Ocak olduğunu hatırlatarak velilere çağrıda bulundu

A+A-

Eğitime Destek Platformu Rize Temsilcisi Numan Ubeydullah Kayhan velilerin seçmeli ders noktasında çağrıda bulunarak, “Çocuklarımızın hazreti peygamberin hayatı, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamak için asgari bilgiye ihtiyaçları elzemdir. Çocuklarımızın erdemli, ahlaklı fertler olarak yetişmeleri, bilgi sahibi olmaktan geçiyor. Bu tarihler arasında derslerin seçimi önemlidir. Velilerimizden duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

secmeli.jpg

NASIL DERS SEÇİMİ YAPABİLİRİM?

Din, Ahlak ve Değerler başlığı altındaki “Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Osmanlı Türkçesi” derslerini seçme sürecinin ocak ayında sona ereceği belirtildi.

Kayhan ders seçimi ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Veliler ve öğrenciler, 20 Ocak 2023 tarihine kadar okul müdürlüklerine velilerin imzaladığı dilekçeyle başvurarak Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dinî Bilgiler ve Osmanlı Türkçesi derslerini 2023–2024 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak okumak üzere seçebilecekler. Milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerin yeni kuşaklara aktarılmasında temel araç olan söz konusu seçmeli derslerle ilgili olarak 10 öğrencinin başvurusu, seçmeli dersin okutulması için okulda sınıf açılması konusunda yeterli oluyor. Bu manada çocuklarının manevi gelişimini düşünen anne ve babalara büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarının manevi hayatı, dini ve ahlaki terbiyesi için bu dersleri seçmeleri hayati anlam taşıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum