1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Eğitim çilesine Çelik müdahalesi!
Eğitim çilesine Çelik müdahalesi!

Eğitim çilesine Çelik müdahalesi!

Çamlıhemşin'de 20 öğrencinin bozuk yol nedeniyle 1,5 aydan beri okulsuz kalması İl Milli Eğitim Müdür'ü Rasim Çelik'in müdahalesiyle düzeldi.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca köyü İlköğretim okuluna Enginler mahallesinden servis minibüsü ile gelen 20 öğrenci, 1,5 ay önce bozulan yol nedeniyle okula arazili jeeple taşınmaya başlandı. Mahalle halkının öğrencilerin eğitimi aksamaması için bulduğu çözüm yolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Şahin tarafından yasaklandı. Yolu yapılmadığı için servis minibüsünün de çıkamadığı mahalledeki öğrenciler de oldukça uzak ve sarp arazi şartları nedeniyle yaya olarak ulaşamadıkları okula gidemedi.

Yolu yaptırmayan, yöre halkının da bulduğu çözüm yolunu iptal eden İlçe yöneticileri gelişim çağındaki öğrencileri eğitimden yoksun bırakması konudan haberdar olan İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik’i harekete geçirdi. Eğitim öğretim konusunda hassas olan Çelik, olaya el koyarak önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Şahin’i telefonla aradı. Yolun 1,5 aydır bozuk olmasına rağmen kendisine neden haber verilmediği yönünde müdüre çıkışan Çelik, konuyu Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcılar’a aktardı.

Yapılan görüşmeler sonucu köy yoluna iş makineleri sevk edilerek bakım ve onarım çalışması başlatıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yaptığı açıklamada çocukların eğitiminden önemli hiçbir şey olmadığını belirterek “Konu bize yeni intikal etti. Bizde hemen devreye girerek köy yolunun acil bir şekilde yapılması için girişimde bulunduk. Oradaki yavrularımızın eğitimden mahrum kalması bizim son derece üzer. Çözülmesi gereken bir konu maalesef 1,5 aydır çözülmemiş, bize de bilgi verilmemiş. Burada bir eksiklik var. Biz gerekeni yapıp öğrencilerimizin yeniden servis minibüsü ile okula ulaşmalarını sağlayacağız” diye konuştu. Çelik’ in girişimleri sonrası Topluca köyü Enginler Mahallesi yoluna iş makineleri sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum