1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ekim ayı yaş çay bedelleri ödenmeye başladı
Ekim ayı yaş çay bedelleri ödenmeye başladı

Ekim ayı yaş çay bedelleri ödenmeye başladı

Çaykur, Ekim ayında satın alınan 34 bin ton yaş çayın bedeli olan 32 milyon liranın ödemeye başladı.

A+A-

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu yıl 20 Mayıs'ta başlayan 2011 yılı yaş çay kampanyasının 23 Ekim'de tamamlandığını ahatırlatarak, birinci sürgünde 238 bin ton, ikinci sürgünde yaklaşık 233 bin ton, son sürgünde ise 182 bin ton civarında olmak üzere toplam 653 bin ton civarında yaş çay yaprağı satın aldıklarını ve bundan da 120 bin ton civarında kuru çay elde ettiklerini söyledi.

Sütlüoğlu, Çaykur olarak bu yılki yaş çay kampanyası döneminde aldıkları yaş çayın bedelini üreticilere bir sonraki ay ödediklerini ifade ederek, "Birinci ve ikinci sürgünde toplam 471 bin tonun üzerinde yaş çay karşılığı olan 461 milyon 893 bin 454 lira ile üçüncü sürgün dönemi eylül ayında satın alınan 147 bin 444 ton yaş çayın karşılığı olan 144 milyon 495 bin 323 liranın ödemesini daha önce tamamlamıştık. Şimdi de Ekim ayında satın alınan 34 bin ton yaş çayın bedeli olan 32 milyon liranın ödemesine başladık" dedi.

İmdat Sütlüoğlu, ödemelerin kısa sürede tamamlanacağını, böylece bu yıl satın alınan yaş çayın bedelinin tamamen ödenmiş olacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum