1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ekrem Kılıç projelerini açıkladı
Ekrem Kılıç projelerini açıkladı

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı

AK Parti Pazar Belediye Başkan adayı Ekrem Kılıç, projelerini açıkladı

A+A-

31 Mart’ta yapılacak seçimlerde iktidardaki AK Parti’nin belediye başkan adayı Ekrem Kılıç, göreve seçildiğinde yapacağı çalışmalarla ilgi bazı projelerini açıkladı.

İşte o projeler:

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 1

PAZAR İLÇE MERKEZİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Proje, 28 dönüm alanı kapsamaktadır. İlçe merkezi ve sahil yoluna cepheli ticari birimler bulunmaktadır. Sahil yoluyla yapılar arasında meydan oluşturulmuştur.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 2

Proje alanında, açık ve kapalı olmak üzere 600 araçlık otopark bulunmaktadır. Meydan içerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve oturma birimleri yerleştirilmiştir.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 6

Yapı cepheleri geleneksel mimariye uygun bir şekilde modern olarak tasarlanmıştır. Yapılar yatay mimari göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. İlçe merkeziyle sahil arasında geçiş alanları oluşturulmuştur.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 20

KOCAKÖPRÜ MAHALLESİ MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 22

Kocaköprü mevkiinde bulunan çöp rezerv alanı ıslah edilip yerine; 28.000 m2 Proje Alanı içerisinde, 3870 metre Bisiklet Yolu, 4460 metre Yürüyüş Yolu, 3748 adet Ağaç, 19 adet Piknik Masası, 19 adet Kamelya, 72 m2 Lavabo - Wc - Mescit Alanı, 16 m2 Serender, 81 Araçlık Otopark, 315 m2 Basket Sahası, 320 m2 Oyun Parkı, 1110 m2 (Konser) Etkinlik Alanı, 1 adet Futbol Sahası, Rezerv Alanı, 820 m2 Karavan Alanı, 450 m2 Kamping Alanı ve daha birçok fonksiyonuyla projelendirilmiş olup, halkın hizmetine sunulacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 35

KİRAZLIK MAHALLESİ KONGRE MERKEZİ VE OTEL PROJESİ
Otel ve kongre merkezi, yerli-yabancı turizme, kongre turizmine ev sahipliği yapıp, gençlerimiz için de istihdam olanakları sağlayacaktır. Taşınacak olan çay fabrikalarının olduğu yere otel ve kongre merkezi projesi yapılacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 31

SAHİL DOLGUSU PROJESİ
Pazar’ın simgesi olan Kız Kulesi’nin siluetini destekleyecek şekilde kısmi sahil dolgusu yapılması planlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 33

Proje içerisinde sosyal tesisler, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve oturma birimleri yerleştirilmiştir.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 43

KÜLTÜR MERKEZİ
Proje, gençler için ücretsiz internet hizmeti veren Kütüphane, Pazar’ın kültürel mirasının yansıtıldığı Kent Müzesi, çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Konferans Salonu ve Açık-Kapalı Sosyal Alanlar bulunacak şekilde planlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 40

KÜÇÜK DOSTLAR HAYVAN BAKIM KLİNİĞİ
Belediye bünyesinde bulunan Veterinerlik biriminin faaliyet alanını genişletecek ve küçük dostlarımıza daha sağlıklı bir yaşam alanı, tedavi hizmeti ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak olan klinik projesi tasarlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 46

YENİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ
Projede, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda daha kullanışlı ve mevcut trafiği rahatlatacak bir lokasyonda yeni şehirlerarası otobüs terminali planlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 41

YENİ İSKELE
Sahil şehri olan ilçemizde sosyal bir aktivite olan Olta Balıkçılığı için daha elverişli bir ortam, ışıklandırılmış bir iskele, manzaraya bakan oturma alanları ve seyir dürbünüyle halkın hizmetine sunulması amaçlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 56

PARKLAR VE BAHÇELER BİRİMİ
Belediye bünyesinde yeni bir birim oluşturulup, bu birimin görevi kaldırımları, parkları, çöp kutularını, kaldırım yanı peyzaj eklentilerini, sokak ve cadde üzerindeki donatıların eksikliklerini en kısa sürede tamamlamak, onarmak ve yerleştirmek olacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 34

SAHİL HATTI SOSYAL ALAN PROJESİ
Kirazlık Mahallesindeki bisiklet yolunun Kız Kulesi’ne kadar devam etmesi, yol boyunca araçların park edebileceği cepler oluşturulması ve halkın hizmet alabileceği (çay, balık ekmek vs.) ürünlerin satıldığı büfeler konumlandırılacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 51

DAHA GÜVENLİ PAZAR
Daha yaşanılabilir ve emniyetli bir şehir için belirlenen cadde ve sokaklarda güvenlik açısından 7/24 şehrimizi izleyen mobese kamera sistemleri kurulacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 39

DAHA TEMİZ PAZAR
İlçemiz temizlik konusunda örnek olma gayesiyle, her cadde ve sokağa geri dönüşüm kutuları, çöp kutuları koyulup ayrıca çöp toplama günlerini, temizlik işçi sayısını ihtiyaca göre arttırılıp halkımızın daha iyi bir hizmet alması amaçlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 47

YENİ PARKLAR PROJESİ 
Mevcut parklarımızın amacına uygun bir şekilde onarılıp, eksiklikleri tamamlanıp tam teşekküllü bir hale getirilmesi ve ihtiyaç duyulan bölgelere yeni parklar yapılması planlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 38

FESTİVAL-KONSER-FUAR
Her yıl ve belli zaman aralıklarında ilçemizin ev sahipliği yapacağı festivallerin, konserlerin, kitap-gastronomi fuarlarının, yetişkin ve çocuk tiyatrolarının düzenlenmesi planlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 54

TURİZM DESTİNASYON MERKEZİ
Mevcut emniyet binası yerinde, botanik park içerisinde bulunan turizm destinasyon merkeziyle, yerel ve yabancı turistlere rehberlik desteği sunulacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 50

KREŞ-KADINLAR KAFETERYASI
Belediye bünyesinde, çalışan anne babalara destek olmak amacıyla 3-5 yaş aralığındaki çocuklara okul öncesi kreş olanağı ve kadınların rahatlıkla vakit geçirebileceği açık-kapalı alanları barındıran bir alan tasarlanmıştır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 44

KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ
Hemşin Deresi yanında kurulacak olan kapalı pazar yeri sayesinde pazarcılarımıza ve halkımıza daha konforlu alışveriş imkanı sağlanacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 55

YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI
Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortak olarak yürüteceği, yöresel ürünlerin satılabileceği, kadınların istihdama katılabileceği, turizmi ve ticareti destekleyen bir pazar çalışması yapılacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 45

HEMŞİN DERESİ SOSYAL ALAN PROJESİ
Millet Bahçesi Projesi’nin bir uzantısı olarak Hemşin Deresi boyunca yürüyüş-bisiklet yolları, oturma birimleri, ışıklandırma elemanları ve peyzaj çalışmalarıyla mevcut alan hayal edilen görseline kavuşturulacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 37

DOĞAL GAZ
Doğal gaz hizmetinin, %70’lik kısmı tamamlanmış olup, %100’lük bir orana ulaşması için gereken tüm çalışmalar yapılacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 52

AİLE VE KADIN PLAJI
Sahil şehri olan ilçemizde, uygun yerlere kadın plajı ve aile plajı olmak üzere çalışmalar yapılacaktır. Bu plajlarda halkımızın güvenle denizde vakit geçirmesi, ailesi ve arkadaşlarıyla sosyalleşmesi düşünülmüştür.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 42

ÖSYM SINAV MERKEZİ
Gençlerimize yaşadıkları şehirde sınava girme kolaylığı sağlamak amacıyla ilçemize sınav merkezi statüsü kazandırılacaktır.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 36

ENGELSİZ PAZAR
Yaya kaldırımı ve geçitlerinin engelli – yaşlı vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesi için rampa, engelli işaretleri, trafik ışıkları (sinyalizasyon sistemleri) günlük yaşama dahil edilecektir.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 53

SOSYAL KART HİZMETİ
İhtiyaç sahibi her aileye gıda, giyim, kırtasiye ihtiyaçlarında kullanabilmesi için belediyemiz tarafından bir adet sosyal kart temin edilecektir.

Ekrem Kılıç projelerini açıkladı 48

ÖĞRENCİLERE TAŞIMA DESTEĞİ
İlçemizde taşımalı eğitimin dışında kalan öğrencilerimize servis desteği sağlanacaktır.

galeri.gif

PAZAR BELEDİYESİ SPOR KLÜBÜ
Pazar Belediyesi Spor Kulübümüzü daha aktif hale getirip, gençlerimizin spora olan bağlılığı güçlendirilecektir.

galeri.gif

E - BELEDİYECİLİK SİSTEMİ
Belediye işlemlerini kolay yoldan online olarak yapabilme hizmeti genişletilecek.

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
91 Yorum