1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Eksilmez ATSO Başkanlığına yeniden aday
Eksilmez ATSO Başkanlığına yeniden aday

Eksilmez ATSO Başkanlığına yeniden aday

Ardeşen TSO başkanlığına yeniden aday olan Recep Eksilmez, tek grup halinde yapılacak olan seçimlerde kazanan tarafın Ardeşen olacağını söyledi.

A+A-

Alihan TELATAR
Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Recep Eksilmez, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Oda seçimlerini seçim takvimi içerisinde yapacaklarını ifade eden Başkan Eksilmez, "Seçim tarihini henüz belirlemedik. En kısa sürede Ardeşen Ticaret ve Sanayi odasının seçimler için tarihi belirleyip yapacağız. Hem yönetim kurulumuz, meclisimiz ve üyelerimiz teveccüh gösterdiklerinden 3. dönem içinde göreve aday oldum. Şuan dada başka bir başkan adayı yok. Ama yarın ne olur onu bilemem. Çok adaylı bir seçimlerde bir kişi kazanır ama kaybeden Ardeşen olur. Daha önceki seçimlerde bunun sıkıntısını yaşadık. 2–3 grup çıksa kaybeden çok olur. Tek gurup halinde yapılacak seçimlerde kazanan her zaman Ardeşen olur" dedi.

Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odasının yeni yerinde hizmet verdiğini ifade eden Başkan Recep Eksilmez, "250 metre karelik yerde. 200 kişilik toplantı salonu ve diğer birimleriyle en iyi hizmeti veriyoruz. Bizim ana hedefimiz, tüccar ve sanayicilerin önünü açmaktır. Bu bağlamda da çok önemli girişimlerimiz ve icraatlarımız oldu. İş adamlarımızla birlikte yapmış olduğumuz yurt dışı gezilerinde çeşitli iş kollarında bağlantılar yaptık. Elbette biz bir Sivil toplum örgütüyüz. Yapabildiklerimiz gibi yapamadıklarımızda oluyor. Dolayısıyla eksiklerin olması normal. Eksikleri düzeltmek için çalışıyoruz" dedi.

recepeksilmez01.jpg

Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası olarak bazı ana projelerinin olduğunu belirten Eksilmez, "Rize ve Artvin'de organize sanayi bölgesi yok. Rize'de Kalkandere ilçesine Organize Sanayi Bölgesi yapılması için çalışmalar sürüyor ama birçok sıkıntısı var. Hala mahkemeleri devam ediyor. Oysa Ardeşen ilçesinde OSB için müteşebbis heyet kurulmuş olup yeride hazır. OSP için bürokratik işleri engelleyecek bir durum yok. Bölgesel Organize Sanayi'nin kurulacağı en iyi yer Ardeşen'de olmasına rağmen bazı güçleri aşamıyoruz. Bölgede işsizliği giderecek, yeni iş alanları oluşturacak imkânlar var. Biz bu konuda işin bilincindeyiz ama bilincinde olmayıp engeller çıkartanlar var. OSB için Ardeşen her türlü alt yapıya sahip" dedi.

Bölgeye turizm sektöründe artık gerekli olanın yapılması gerektiğinin şart olduğunu da sözlerine ekleyen Eksilmez, "Turizm'de bazı alt yapılar oluşmaya başladı. Standardı yükseltecek otellerin yapımına başlandı. Ancak gelen yabancı turist sayısını artırmamız gerek. Kalitemizi yükseltmeliyiz. Turizm'in gelişmesi için atılacak her adımı desteklememiz gerek. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız