1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Elektrik şebekelerinin yanındaki ağaçları kesmeyin!
Elektrik şebekelerinin yanındaki ağaçları kesmeyin!

Elektrik şebekelerinin yanındaki ağaçları kesmeyin!

Köylerde elektrik şebekelerinin yakınındaki ağaçların haber verilmeden bilinçsiz bir şekilde kesilmeleri sonucu elektrik hatlarında meydana gelen arızalardan kesen kişi mes'ul tutulacak!

A+A-

Çoruh EDAŞ’tan konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde, köylerdeki vatandaşlarımızın elektrik şebekelerinin yakınındaki ağaçları hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan ve ÇORUH EDAŞ İl Müdürlüklerimize ya da İlçe İşletme Şefliklerimize haber vermeden bilinçsiz bir şekilde kesmeleri sonucu elektrik şebekelerinde hasarlar oluşmakta buna bağlı olarak çok sayıda yerleşim yeri enerjisiz kalmaktadır. İzinsiz kesilen ağaçlar enerji nakil hatlarının üzerine düşmek suretiyle elektrik direklerini yıkmakta, kamu malına zarar verilmekte, zararın maliyeti izinsiz kesim yapan vatandaşlarımıza rücu edilmek ve hukuki işlem yapılmak zorunda kalınmaktadır. Zarar ziyanın yanı sıra devrilen direklerden kopan bahçe ve yol üzerlerindeki teller, üzerinde enerji bulunması nedeniyle vatandaşlarımız için hayati tehlikelere yol açabilmektedir.   Yakın bir zamanda ilimiz Çayeli ilçesi Yaka mahallesinde bilinçsiz kesilen ağaç/ağaçlar bölgenin enerjisiz kalmasına neden olmuştur. Bu nedenle, elektrik şebekelerimiz yakınında bulunan ağaçların kesilmek istenmesi durumunda, Şirketimizin 7 gün 24 saat hizmet veren 444 9 186 numaralı telefonu, www.coruhedas.com.tr web sitemiz ya da ÇORUH EDAŞ İşletme Şefliğimize haber verilmesi, gerekli tedbirler alındıktan sonra ağaç kesimlerinin yapılması oluşabilecek hasarların önüne geçebilmek, can ve mal güvenliği açısından taşıdığı önemi dikkate alarak duyarlı davranılması gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum