1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. En ayrıntılı Gezi eylemcileri anketi
En ayrıntılı Gezi eylemcileri anketi

En ayrıntılı Gezi eylemcileri anketi

GENAR'ın son Gezi Parkı araştırmasında, eylemcilerin profiliyle ilgili dikkat çekici detaylar var..

A+A-

Türkiye geneline yayılan Gezi Parkı eylemleri üzerine GENAR araştırma şirketi bir anket yayınladı. Araştırma, Gezi Parkı çevresindeki bireylerin profilini ve bu konu ile ilgili düşüncelerinin ne olduğunu gözler önüne serdi.

HANGİ SORULAR SORULDU

Araştırma çerçevesinde 498 kişi ile görüşen GENAR, bu kişilere, "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir? Aileniz dışında en çok sevdiğiniz kişi kimdir? Eyleme katılma nedenleriniz nelerdir? Gezi Parkı olaylarının asıl sebebi nedir? İdeolojik görüşünüz nedir? Geçmişte kimlere oy verdiniz?" gibi sorular sordu.

ATATÜRK-ÖCALAN-SIRRI SÜREYYA

Türkiyenin en önemli sorununu ülkede özgürlüğün olmaması olarak belirten eylemcilerin büyük çoğunluğu, "Aileniz dışında dünyada en çok sevdiğiniz kişi kimdir?" sorusuna yüzede 54,8'lik kesim Atatürk olarak yanıt verirken, yüzde 9,0'luk bir kısımda bu soruya Abdullah Öcalan yanıtını verdi. Bu soruya cevap verenlerin bir kısmı de BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in adını verdi.

GEZİ PARKI OLAYLARININ ASIL SEBEBİ

Eyleme katılma nedenlerini ise yüzde 46,6'lık kesim eyleme ve direnişe destek olarak belirtti. Gezi 'Parkı olaylarının asıl sebebi nedir?' sorusuna ankete katılan eylemcilerin yüzde 58'i Tayyip Erdoğan yanıtını verdi. 

Eylemciler ideolojik görüşlerini ise yüzde 33'lük kesim Atatürkçü, yüzde 19'u Özgürlükçü, yüzde 13'ü de Sosyalist olarak açıkladı.

EYLEMCİLERİN YÜZDE 74'Ü CHP'YE OY VERMİŞ

'Geçmişte kimlere oy verdiniz?' sorusuna ise eylemcilerin yüzde 74'ü CHP,yüzde 16'sı BDP, yüzde 2,1'i TKP, yüzde 2,1'i de İşçi Partisi olarak yanıtladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız